Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 12 November 2011

Seronoknya beraya bersama family n friends...

Reactions: 
As Salam semua.. amboi seronok benor beraya sampai lupa nak update blog aku ni kann... hehe tak de la seronok benor tp seronok la jugak *merepek!  haahah... ari tu masa sampai kat rumah terkejut gila sbb tgk kepala ayah dh licin (botak)... hehe nak gelak gila2 mane boleh ayah aku tuu.. hahaha... biar laa sekali sekala buat botak hensem apa kata ayah aku (perasan jugak ayah aku ni mcm anak dia ni jugak laaa) haahah jahat kutuk ayah sendiri... jgn bgth pak cik Hashim tau... ;) maka tahun ini aku beraya di terengganu tak macam tahun lepas beraya di kajang bersama Syakirah Halim.. Teman yg sgt baik n sweet.. ;) Esk aku akan balik ke UIA.. Ala sedih la cam ni.. baru je nak cuti lama sket dh kena balik u dh.. Uia ni bg la aku cuti lama sket... huhu.. *demand gila mirza hashim ni.. hihihi... okay la nk pergi main jauh2.. 6t aku update blog aku ni lagi dengan ceritera pasal Kem Ibadah ! Tunngggggggguuuuuuuuuu taaauuuuu... :)

Salam sayang.. :) <3
Gambar Hiasan Dunia.... :)

Saturday, 5 November 2011

Selamat Hari Raya AidilAdha 1432H.....

Reactions: 

Assalamualaikum... Wahhh raya haji sudah hampir menjelma(esk la tu)... If tahun lepas tak balik rumah tahun ni mesti la balik rumah.. Sedihh woooo first time tak balik beraya.. Sambutan hari raya haji kat terengganu dh la besar ! (besar gila ke?) Tak dapat nak makan dgg lembu tahun lepas.. Tahun ni pulun jangan tak pulun.. haha.. okay sekarang ini,waktu ini... Aku tgh tunggu cousin aku.. Smalam dia cakap pukul 8.. Baru je td dia text cakap pukul 9.30.. okay la.. Aku tunggu.. Sambil2 tunggu ni boleh la jugak aku update blog aku ni kann... haiiii Home is shweeet home.. tak sabar rasanya nak sampai rumah... Gombak ni kan sunyi gila.. Nasib ada lg room mate aku yg tak balik ! Gila ke aku nak ddk sorang diri dalam bilik ! Okay fine aku mmg penakut.. So what big deal...?? Setiap org ada kelemahan masing2 kann??? :) So do I ! Bila ingat cuti wahh mood baik punya, cantik, happy.. tp ada org sebut word yg start with A la ! Apa itu A?? ASSIGNMENT ! Tau?? hisyyy terus spoil mood aku ! Tapi tak pe la.. Dia tlg ingatkan aku pasal benda tu.. Wahh dh mcm lagu si siapa tuu..ala yg lagu tlg ingatkan aku tu laa.. Sapa ek?? jap2 nak perah otak jap... sape sape sape??? Hah Ana Rafalli kann?? Btol tak aku eja nama dia?? Salah sorry.. Merapu merewang la plak aku ni kann... hehe.. Tak pe la sekali sekala... huhuhu.. ;) Ada lagi satu jam sebelom cousin aku sampai.. Nak buat apa ek?? Tgk movie cam sempat je nak abiskan satu movie tu.. movie apa?? Hurmm tgk CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY laaa.... Wahhh favorite aku ni.. Tak leh lawan... Cite ni sgt best.. aku sebagai promoter tak bertauliah mencadangkan anda semua tonton la cite ni ekk.. bgs untuk anda sekeluarga.. :) Sekian ! Movie time !
Salam Sayang!
Miss Trouble.. <3 :)

Thursday, 3 November 2011

Balik time ! Goodbye Gombak.. Hello Ganu !

Reactions: 
Wahhh masanya sudah tuba untuk aku pulang ke tempat asal aku.. Okay seminggu je.. Tp tetap balik untuk cuti kann?? Aku selalu fikir masa break ni takkan pernah tiba.. But then alhamdulillah masanya sudah tiba.. hehe... suka suka suka... nak balik nak balik.. tak sabar tak sabar tak sabar... hehehehehe... Doakan aku selamat sampai dan aku selamat kembali.. hehe banyak kerja menanti walaupun cutiku hanya seminggu.. haiii... ;)

Wednesday, 2 November 2011

Suka suka !

Reactions: 
JANUARY=CHATTER
Loves to chat. Loves those who love
 them. Loves to takes things at the centre. Inner and physical beauty. Lies but doesn’t pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care to cont...rol emotions. Unpredictable.
Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them MFE.
.
FEBRUARY=THUG
Abstract thoughts. Loves reality and abstract. Intelligent and clever. Changing personality. Attractive. sexiest out of everyone.A real speed demon. Has more than one best friend. Temperamental. Quiet, shy and humble. Honest and loyal. Determined to reach goals. Loves freedom. Rebellious when restricted. Loves aggressiveness. Too sensitive and easily hurt. Gets angry really easily but does not show it. Dislikes unnecessary things. Loves making friends but rarely shows it. Daring and stubborn. Ambitious. Realizing dreams and hopes. Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift. Tries to learn to show emotions.
.
MARCH=GORGEOUS
Drop dead gorgeous!!! Attractive personality. Very sexy!!. Affectionate & Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Chatterbox! Loves to talk alot! Loves to get their way! . Unbelievable kisser! Easily angered. Very stubborn in the most way possible! Loves to get noticed! Willing to take risks for others. Makes good choices. Has a great fashion sense! Maybe a little too popular with others . Outgoing and crazy at times! Intelligent. Can sometimes be a heartbreaker! Can love as much as possible! Hates insults. Loves compliments! and quiet the charmer. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. The best in bed out of the other 11 months!! Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Observant and assesses others.likes to keep theyre crushes kinda secret.pretty much flawless.
.
APRIL=SEXY
Suave and compromising.. Funny and humorous. Stubborn. Very talkative. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detailed. Loyal. Does work well with others. Very confident. Sensitive.. Positive Attitude. Thinking generous. Good memory. Clever and knowledgeable. Loves to look for information. Able to cheer everyone up and/or make them laugh. Able to motivate oneself and others. Understanding. Fun to be around. Outgoing. Hyper. Bubbly personality. Secretive. Boy/girl crazy. Loves sports, music, leisure and travelling. Systematic.. Hot but has brains.
.
MAY=LOVER
Hella sexy, loves sex n making luv, tends to be SOOOOO hott!! Active and dynamic. Decisive and haste but tends to regret. Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves people’s problems. Brave and fearless. Adventurous. Loving and caring. Suave and generous. Usually you have many friends. Enjoys to make love. Emotional. Stubborn. Hasty. Good memory. Moving, motivates oneself and others. Loves to travel and explore. Sometimes sexy in a way that only their lover can understand.
.
JUNE =FINEASS
Fun to be with. Loves to try new things. Boy/girls LOVE you. You are very hott. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takesrep pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people’s feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly.spazzy at times.Not revengeful. Forgiving but never forgets. dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover.
.
JULY=GANGSTA
You’ve got the best personality and are an absolute pleasure to be around. You love to make new friends and be outgoing. You are a great flirt and more than likely have a very attractive partner, a wicked hottie. Like somebody with a JUNE brithday. It is also more likely than that you have a massive record collection. When it comes to films, you know how to pick them and may one day become a famous actor/actress yourself - heck, you’ve got the looks for it!!!
.
AUGUST=ATTITUDE
outgoing personality. takes risks. feeds on attention. self control. kind hearted. Self confident. loud and boisterous. VERY revengeful. easy to get along with and talk to. has an “every thing’s peachy” attitude. likes talking and singing. loves music. daydreamer. easily distracted. Hates not being trusted. BIG imagination. loves to be loved. hates studying. in need of “that someone”. longs for freedom. rebellious when withheld or restricted. lives by “no pain no gain” caring. always a suspect. playful. mysterious. “charming” or “beautiful” to everyone. stubborn. curious.. independent. strong willed. a fighter.
.
SEPTEMBER=IMP
Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Great in bed. Inner and physical beauty. Doesn’t pretend. Gets angry often. A meaningful love life partner. Makes right choices. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Does not harm others. It is all about love and fairness. Easily hurt and hard to recover. Daydreamer and does fullfill. Opinionated. Does not care to control emotions. Knows what to do, to have fun. Unpredictable. Someone to have close to you. Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them all.
.
OCTOBER=HOTTIE
Trustworthy and loyal. Very passionate and dangerous. Wild at times. Knows how to have fun. Sexy and mysterious. Everyone is drawn towards your inner and outer beauty and independent personality. Playful, but secretive. Very emotional and temperamental sometimes. Meets new people easily and very social in a group. Fearless and independent. Can hold their own. Stands out in a crowd. Essentially very smart. Usually, you ever begin a relationship with someone from this month, hold on to them because their one of a kind.
.
NOVEMBER=SWEETIE
Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck.. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. Hardworking. High spirited.
.
DECEMBER=BEAUTY
This straight-up means ur the most good-looking Loyal and generous. Patriotic. Competitive in everything. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Easy to talk to, though hard to understand. Thinks far with vision, yet complicated to know. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having lots of ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Loves freedom. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. Hardworking. High spirited .

Monday, 31 October 2011

Cepat la waktu berlalu....

Reactions: 
Assalamualaikum.... Apa khabar semua sahabat?? hehee mirza sihat je..(macam korang tanya kann) ;)
Haii cepat la waktu berlalu.. Aku dh tak sabar nak balik rumah ni.. Rindu gila wehh kat rumah.. Dh lama tak balik ni.. ehehe... Sesungguhnya aku mmg sgt rindukan rumah... tak sabaq niii... Home sweet home ! ;)

Saturday, 29 October 2011

Exam Mass Comm telah dibatalkan.....???!!!!

Reactions: 
Ya itu lah tajuk kali ini.... Exam mass comm telah dibatalkan... Kenapa?? Kerana menurut sumber yang boleh dipercayai, katanya,"clash with exam socca and ada event kat CAC" ! Hello if ada event or clash apsal tak bgth awl2??? Ni aku dh pulun habis-habisan baru nak bgthu.. Dah la esk tau nk exam.. bukan lg seminggu dua.. Hah nak tahu tak camne aku boleh tahu Exam BATAL??? Camni ceritanya.. Lepas aku balik dari toilet.. aku rasa cam nak check phone je.. pastu aku pun check la.. aiks ada msg laa.. rupa2nya from kwn aku safwan.. dia tye ambik mass comm tak.. then aku ckp ambik.. ye bgth exam esk batal btol ke? mula2 aku ingatkan dia nak buat lawak antarabangsa tempatan ngan aku.. pastu rasa cam cuak la plak.. maka aku pun call kwn aku si maryam.. dia pun ckp exam esk batal.. kenapa? clash with other subject.. huiisshhh membara rasa di hati... okay maka aku text si safwan.. yup btol exam esk telah diCANCELkan ! lepas tu aku pun call cik pija.. Apa lagi same2 la kami menjerit.. Wehhhhhhhh itu la word yg kami jerit through phone... heehehehe maka kami pun start la pening kepala sbb exam cancel jd ditunda pada hari selasa jam 8MLM kat CAC ! Jauhhhhh tuuuuuuuuuuu.... Then bermakna jugak 3 hari berturut2 kami exam ! Perghhhhh sangat best kann... Sabar je la aku duk kat UIA ni... Haiii mak ayah tak sabar nak balik ! :'(

Cari Pasal !

Reactions: 
Mcm mcm benda yg terjadi pada hari ni (28.10.11) aku rasa mcm nak lepaskan semua yg ada dalam hati ni.. Aku bengang tahu tak... Aku sakit hati tahu tak?? Dengan fb buat hal ngan aku.. now bb plak buat hal.. And the worst thing is exam esk has been cancel.. y? Because clash with other subject and ada event kat CAC.. if dh thu dari awal apsal tak bgth awal2?? Ni esk nak exam la bru nak bgth.. ni nasib baik ada kwn yg bgth.. If tak de?? Alamatnya aku pergi la ngn cik pija esk ke CAC..  hai mmg bengang kann?? Itu la apa yg aku rasakan sekarang ni.. ni tak leh bukak fb, twitter or blog.. hai mmg rasa nak menjerit jeeeee…. Penat tau struggle baca all the chap yg masuk… Ni dh cancel bermakna next week 3 hari straight ada exam.. Selasa MC, Rabu HIST, Khamis POETRY.. Nasib baik ari jumaat aku akan blah dari gombak ni buat sementara.. At least anggap la aku diberi cuti rehat oleh UIA.. untuk tenangkan hati yg serabut dan fikiran yg sesak sekarang ni.. Hope when I get back to here I can breath freely.. But then I don’t think I can do it because after break there are much more thing waiting for me to be settle.. How will I cope with it?? Hope I can do it.. Someone please support me from the back.. That’s enough for me.. And I ‘m so appreciate that thing.. Thanks.. At least I know that someone’s watching over me .. J

Friday, 28 October 2011

Fb ohhh Fb ! Why3????

Reactions: 
Apsal aku tak leh comment or like any status?? even nak comment or like my own wall post pun tak leh... apsal3??? haiii tahniah kerana berjaya membuat aku bengang pada hari ni... Benci fb ! Okay fine ! aku tahu laa aku exam mass comm esk tp tak yah laa terlalu kejam pada aku ! Okay bye ! Luahan hati pada hari ni.. Slam and bye3.... aku nak pergi blaja.. Wish me all the best for exam tomorrow.. Love you guys.. ;)
Best nye dapat g mandi laut.. -Gambar Hiasan-

Tuesday, 25 October 2011

Teringat satu kisah..

Reactions: 
Assalamualaikum... semua.... Kaifa haluk?? Tetibe aku teringat satu cerita ni... Dh lama dh tp asyik terlupa nk cerita kat korang.. hehehe
Kisah kini bermulaaaa.....
One fine day di UM... apa aku buat kat UM?? Nak pergi tgk konsert sempena majlis penutup FESKUM.... okay sambung balik ceritera kita... sebelom jumpa tmpt dewan konsert tuuu kitorang jalan la sepanjang jalan... ye la nak cari dewan tuu laa... dh namanya bru 1st time datang UM tuu mmg tak tahu la kan dewan tu di mana... dlm duk jln2 cari dewan tuu kitorang panggil sorang abg UM kat situ... dia tgh bwk motor masa tuu... rasanya tak de la laju mana dia bwk... tak dengar pun kitorang panggil... tak de la sedih mana pun ble dia cam tak dengar... Satu lagi kitorang panggil dia bukan sbb kitorang gatal or nak ngurat dia okay... tp nk bgth dia yg tongkat motor dia, dia lupa nak angkat... Dia buat bodoh je masa kitorang panggil... hisy... Kot la terjatuh ke apa ke... kan kitorang gelak malu... Lpas tu kitorang pun sambung la balik perjalanan mencari dewan... Alhamdulillah jumpa dgn berkat usaha mencari dan izin Allah.. :) Ni je nak cerita.. bukan pape pun.. heheeh :) <3

Sunday, 23 October 2011

My dear cousin....

Reactions: 


Sambungan daripada kelahiran yang dinanti....

Gmbr yg first adalah aliya... baby girl yg bru lahir 3-4 bln lpas...
Manakala gmbr second tu Ameen.. abg kepada Aliya...
Ni gmbr time raya yg lepas... (gle lmbr upload kann??)
Biasa la time tu sibuk ngan urusan masuk ke Gombak !
Hahahah... :)
Comel kann diorang??? Tak sabar nk blik jumpa diorang... hehe

Mid Term are COMING !!!!!!!!!!

Reactions: 
Salam sayang buat semua sahabat2... :) Apa khabar?? Hope korang semua sihat2 je okay.. How about me?? Alhamdulillah sentiasa sihat... Mesti la kena sihat ! Tu nmpk tak title kat atas tu?? Mid term are making their way to me.. hahaha (gaya gempak).. Macam tak pernah mid term kann tp kann ni first mid term kat gombak.. cuak2... takot nk hadapi.. Sedar tak sedar dh nk mid term kann.. Padahal rasa cam bru je start belajar, msuk class apa semua.. haiii begitu cepat masa berlalu... Biasa laa tu kann.. Masa mula2 dtg haii lmbt la plak masa berlalu sbb nk blik rumah.. skrang hai dh nk mid term dh?? wahhh mmg tak sedar masa berlalu... mcm2 dh yg aku blajar kat uia Gombak ni.... ni bru 1st year blom lg 2nd year,3rd year... huhuhuhu tak sabar nk tunggu sem2 akan dtg... Apa la lg yg akan aku belajar tentang hidup di dunia dan di akhirat.... :)

Friday, 21 October 2011

Merenung Langit Ilahi....

Reactions: 
Dalam perjalanan pergi ke class mahupun pulang ke class.. Andai ada kesempatan dan peluang, pasti aku tidak akan melepaskan peluang untuk menatap ketenangan hari di dada langait Ilahi... Maklumlah, campus UIA ini dikatakan 'walking campus' so sah2 la kena berjalan tanpa henti menggunakan kaki walau ke mana pun arah tujuan tu kann... hehehehe(mengarut je).. Tetibe teringat kepada kakak usrahku, Sr.Fitriyah, sekiranya kita memandang dunia dengan melihat kepada kebesaran Allah pasti air mata kita jatuh gugur membasahi pipi... Jujur, hati yg gelisah pasti tenang dan damai tatkala melihat awan dan langit yang juga tenang berarak... Indah sungguh ciptaan Allah... Terkadang kita tidak sedar bahawa kita tak pernah bersyukur dengan apa yang diberikan oleh Allah.. Bila panas sikit je, alah panasnye laaa..Bila hujan plak, alamak hujan la plak.. adoii.. (to be true,aku salah sorang yg suka mengadu camtu)... Sungguh tak bersyukur kann aku ni... Padahal dh mmg sgt bertuah bila kita dilahirkan sebagai Islam... Cube2 la bersyukur dgn apa yg ada dan dgn apa yg diberikan...


Salam sayang..
Mirza Hashim... <3

Wednesday, 19 October 2011

Poetry Video by Brillianaires....

Reactions: 

video

Salam buat semua.... hai dah agak lama kan ak xupdate blog ak ni...
Biasa la org tgh busy memanjang ni....
Padahal xde la busy sgt pun... 
Propa je semua tuu...
Hah mesti korang pelik kannn...
Video ap kat atas ni....???
Why dont you guys check it out....:DD
Then after that I ll story morry with you okay... heehehhe
Amacam?? okay tak video ni??? 
ni untuk class project by group...
:DD

Friday, 30 September 2011

Aku bengang ! Part 2

Reactions: 
Hah ni ada satu cerita... Aku xkire ko bace ke ko xbace ke... ko terasa ke ko xterase ke... Aku dh xtahan dh ni... Aku nk luahkan jugak ! Aku xkisah if ko xdpt byar lg duit aku tu.. tp bgth la sepatah dua tiga perkataan.. cakap laa sorry ak xde duit lg time ni... ni ak call ko xangkat ak text ko xreply abis tu camne?? bila nk settle benda ni??? Aku bukan nk marah ko tp bole tak ko EXPLAIN ap sebenarnya masalh ko?? Aku pun manusia biasa ! Kesabaran aku ada limit dia ! Ko jgn nk cabar2 ak ! Aku masih ada perikemanusiaan ! Aku bukan seorang yg kejam... If ko xleh nk bayar duit tu cakap ! Pastu ko xleh byar lg duit tu fine.. byar duit kawan ak yg jugak kwn baik ko... Bukan sikit tau ko pinjam ! Nasib baik ak masih mengenangkan kita ni kawan ! Hai sungguh ak bengang ni !!!!!!!!!!!!!!!!!!! okay laaa oleh kerana cik pija dh lapaq gila baben... so ak out lu... Salam... Take care !

Aku bengang ! Part 1

Reactions: 
hai Salam semua... dh lama xupdate blog ni kann??? sbb agak sibuk la kat main campus ni... mcm2 benda kena buat...  salah satunye kena add and drop subject ! 1 hal yg aku xpaham bila aku dh cantik2 add subject sem ni.. department suruh drop plak ! Sakit gak la hati ni ... pastu mengikut titah perintah drop maka aku pun drop la... TAPI bila dh drop tuuu bole plak department suruh add balik subject tuu... If korang la kann mesti nk gila dgr arahan cam apa2 kann??? add,drop then add balik... sbb aku lambat tahu kena add balik maka aku xdpt nk masukkan subject tu dalam schedule.. Dalam erti kata lain aku kena ambik subject tu next sem la kann... Maka aku pun redha je laaaa... Hai UIA ni mmg complicated since aku masuk CFS lg rasanyaa... Masalah yg sama je... Add n Drop session... Harap2 next sem aku tak lg menghadapi masalah yg sama... Naik jemu dh aku kena menghadap benda yg sama....


To be cont.....

Sunday, 18 September 2011

Dunia Dan Aku.................

Reactions: 
The world is not just involving around you but its also involved people around you....... So to get some respect from others you have to respect others as well... Sometime we jugde ppl from the outside and not from the inside. So after that we had some misunderstood with that ppl.. I always remind myself not to judge ppl in the blink of eyes but what to do and what to say... I'm just a normal human being, sometime I misjugde ppl... I'm an observer.. I observe ppl around me but that doesnt means I always have a bad thought about others okay.. Sometime I can read ppl characters from their face or attitude... But no worries you dont need to run away from me laaa... hhehee... I was just kidding LOL.... So come back to our topic, in this world nothing is impossible (ohh yeah? really??) I dont know too... Actually I seriously dont know what to say tonight.. Seriously just wanna to rambling... bla bla bla... hehe.. Maybe or perhaps next post would be interesting to read ! Who know what's in side the future ! You know? Me nope ! haahha Okay I'm such a loser tonight ! But tomorrow I 'm gonna be someone who happy and know their ways and plans.... Yeah ! :D

Thursday, 15 September 2011

Aku Dan Tangga.... Part 2

Reactions: 
Salam warga dunia.... Hah masihkah kalian ingat dgn cerita Aku dan Tangga part 1???
Hari ni sy akan sambung cerita tersebut... Maybe boring atau lagi gempak, itu xthu la kann... Up to korang la how to judge... But one thing for sure please read the story first okay... hehehe.. love you friends...
Sebenarnya tak ingat sangat cerita apa nk cerita kat korang... Jap2.. nk try recall.... almaklum la agak nyanyuk la sket... hehehe.. (mengaku la plak kann)
Again la wehh ni story pasal tangga.obviously about the stairs...
kali ni nk cerita pasal tangga for bed... bilik aku ni xde tangga untuk naik ke atas katil taw..
katil plak mcm pelik... level 2 tilam,level 1 study table... mcm double deck tuu... hah kann...
Sekali naik blilk masuk compartment tgk katil ..... waghhhhh xde tangga !!!!!!!!!! camne nk naik katil derrrr....
Sunnguh ak tak duga ini yg bakal terjadi !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ni yg nk balik rumah ni kann (eleh konon homesick)
haahhaa... dh mula2 mai tu xkenal room mate... semua budak baru... tp bila dh kenal baik la diorang ni..Alhamdulillah..  Apa ceritA kita tadi??? Ohh pasal tangga katil ???
okay3.. sorry3 menyimpang... heheeh sekali sekala... wawawawa....
Bila xde tangga so of course kena bwk turun tilam ke bawah... Sibuk tak sibuk hari ni bru jejak tanah MO(Mahallah office)... buat report la apalagi.... Sister or officer kat situ ckp  try cari kat dlm bilik tu sendiri...
Balik dri MO terus la buat misi pencarian tangga katil... JUMPE derrr !!!!!!!! kat compartment A,kwn room mate aku... tp dia xde.. Dia balik rumah laaa... So rasanya aku xnk mintak la tangga tu... tidur kat bawah pun xpe kot.. Aku cam tak kisah je sbb ada tilam.... So nk kata sometime tangga tu penting sgt untuk daily life kita... sometime mcm xpenting sgt je... (bg aku laa).... Rasanya ni je kot post kali ni... hehehe..
Thanks for read ! SaLAM ! Take care semua... sampai berjumpa lg di laen post okay...

Salam sayang from Mirza Hashim....

Tuesday, 13 September 2011

Aku Dan Tangga..... Part 1

Reactions: 
Salam semua...
Apa khabar??
Hope korang sihat2 je la...
Apa?? Kenapa dh lama xpost or update blog???
TAWE la punye pasal... hehee
TAWE tu ap??
TAWE tu Ta'aruf Week laa...
Budak UIAM Gombak la skrang ni status sy.....
Penat tak penat la TAWE tu...
Mcm nk tukar U pun ada taw...
1st day kat sini pun dh mcm2 benda jadi...
Cari tangga nk naik ke bilik pun susah bebeno taw...
Mmg sgt complicated dan Unique Uia ni wehh...
Kenapa title ari ni Aku dan Tangga??
Sbb cuba korang pikir dalam satu hari kann
Pernah tak dalam satu hari je la kan korang tak jumpe tangga??
mesti korang jumpe kann??
Mcm tu la jugak sy kat UIA Gombak...
Sampaikan ada satu tmpt tu kitorang panggil Tangga Batu Caves sudaaa...
ahaha kelakar kann??
Nk cari class lg la cam haram je kena naik tangga...
adoiii... okay la rasanya cam setakat ni je la part 1 aku dan tangga..

To be Continued............. wait okay...

peace yo... Salam ppl... 
Love you all...





Sunday, 4 September 2011

Alhamdulillah... Terima Kasih Ya Allah....

Reactions: 
Alhamdulillah rezeki tahun ini masih ada untuk ku... Aku bersyukur kepada Mu,Ya Allah... Sesungguhnya Kau begitu menyayangi umat Mu... Semoga aku akan terus berusaha untuk menjadi umat Mu yg baik... Terima kasih juga kepada jiran2 dan sedara mare yg memberi sedikit sumbangan sempena pemergian ak ke gombak.. Insya Allah selagi ak xnyanyuk akan ku ingat segala jasa2 kalian... Sayangnye la korang kat ak ni kan... Jadi Insya Allah ak akan belajar btol2,xde nk main2 lg dh... okay all the best ! :D

Saturday, 3 September 2011

Berakhirnya Penantian....................

Reactions: 
Salam semua....
Apa khabar hari ni??
hope semua sihat la ekk..
Mana la thu kot2 ad yg demam raya ke kannn???
hehehe...
Hai, berakhirnya penantian....
Hah ?? Apsal cakap camni??
Sebab esk sy akan bertolak, berangkat, berambus blah dari negariku...
Ehh negeriku... sorry tersalah taip... eeheh..*excited la konon... :P
Alahai esk dh kena pergi KL laa...
X syok btol la...
Pastu lg 2 hari pergi daftar kat gombak...
Berakhir la sebuah penantian ....
Penantian untuk ke Gombak...
Padahal xnk pergi pun sana...
Sangat cuak bila pikir nk start new life kat sana...
Tp kalau asyik takot n cuak je, bila kita nk beranikan diri...
Menghadapi semua rintangan dan cabaran pada masa hadapan kann??
Maka sy Mirza Hashim Insya Allah dgn sepenuh hati sy telah bersedia untuk 
menghadapi hidup baru dalam dunia baru apabila munculnya hari baru... 
Yeah !!!!!!! Semoga sy berjaya okay... :D
Dan tak dilupakan jugak kwn2 tersayang sy yg lain...
Semoga mereka juga bersedia untuk menempuh hidup baru... di Gombak !
Peace n Salam ppl... <3

Monday, 29 August 2011

Selamat Hari Raya..............................

Reactions: 
Salam pals.....
Esk dh raya laaa...
Sungguh xsangka begitu cepat masa berlalu kann???
Dh sebulan kita berpuasa....
Walaupun esk raya jgn la kita melantak mcm dh tak de hari esk...
(*peringatan diatas untuk diri sendiri jugak)
Tibe2 kan teringat kata2 mak..
Esk pergi rumah jiran2... pastu cakap, "terima kasih sudah kenyang".
Tapi bile sampai umah tok lah, kita serbu okay..
Makan3... sepuas-puasnya...
Adehh masa my mum ckp tu sekali ngan expresi muka...
kelakar gile...
Pape pun sy nk ucapkan selamat hari raya...
Maaf andai ada salah dan silap... 
Dengan ini sy tinggalkan lagu raya untuk kwn2..
Salam dan jumpa lagi.... <3










Saturday, 27 August 2011

Yeah Raya Yeah !!!!!!!!!!!!

Reactions: 
Salam semua.....
Apa khabar hari ini???
Hah puasa x hari ni???
Tak sangka kan lg 2-3 hari nk raya....
Lpas raya plak enrolled masuk Gombak...
Sy tersangat la cuak nk pergi sana....
Dh la nk kene blaja  Arabic blk...
Otak sure dh berkarat sbb dh lama xblaja....
Hehehe...
Cuti tu mmg btol2 cuti kann sy ni...
Ohh ya hari ni pergi ambil duet persediaan ijazah...
Alhamdulillah la dpt la jugak rm1000....
Boleh la buat blanje sementara dpt PTPTN....
Tp kann masa nk ambik duit tu
mmg geram gle sbb  ada budak xreti bahasa main potong queue org je...
Ye la rasanya yg dtg majlis tu semuanya bakal budak Ijazah tp attitude...
Mengalahkan budak tadika atau prasekolah...
Main potong mcm tu je...
Tak de rasa bersalah langsung....
At least pikir la org kat belakang tuu...
Diorang pun beratur taw...
Take turn !
Dtg ko selamba badak air,badak sumbu je potong....
Sgt kurang ajar....
Next time please pikir psal org di sekeliling kita  okay.....
Setakat ini sahajalah coretan kali ni...
Take care semua...
Selamat Hari Raya....
Maaf Zahir dan Batin....

Friday, 26 August 2011

Tibe-tibe je......

Reactions: 
Cerita ke2:

Hah ! Cerita ni klu sy ingat blk mmg sure confirm malu gler.....
Nak thu ceritanya..........??????????
Cerita dia camni, Hari ap ntah-lupa-plak...
pergi Bandar dgn ayah...
Nk pergi buat gambar untuk borang Gombak punye tu laa..
Nk dijadikan cerita mmg cerita pun.. kat dpn kedai gambar tu xde parking punye place...
So mmg kena letak kat tmpt yg ad parking la kann...
Mmg kne berjalan la lepas tu....
Hah ni la klimaks dia..
Sikit lg nk sampai kedai gambar tu ataupun lebih tepat lg depan kedai tu dh ni...
Blom masuk lg, boleh plak tetibe je selipar sy tercabut tali...
Adehhh malunyer laaaa....
Mesti korang pun pernah je kann lalui benda mcm ni kann??
Sy pun cover ngan sengih malu kat org ramai yg memandang....
Perghhh malu malu malu....
Ambik gambar pun dgn selipar tercabut tali tu lerr...
heehhee....

Ayah saya kata......

Reactions: 
Wahh dh lama gila xupdate blog ni... Byk cerita yg ada ni... ahahah...
Cerita 1:
Saya mmg rapat dgn ayah sy... heehhe
Satu hari tuu... selepas berbuka puasa...
Tetibe je ayah sy kata "nanti bile akak pergi gombak mesti kurus balik"......
Masa tu plak sy blom abis lg berbuka...
Bila dgr ayah sy ckp camtu sy pun slow and steady scrooll.......




scrool lg......



scrool bwh lg......







Sy scrool badan sy la....
Dalam hati hai makin gemuk ke ak ni....
Adoii ble ayah dh kata camtu cam risau plak... 
Btol la kot sy dh gemuk sket.. hehehe...
nak kata apa lg kann... hahaha

Wednesday, 17 August 2011

Cuak... Cuak...

Reactions: 
Assalamualaikum...
Hai, mesti korang pelik kannn..
Apsal la tilte post ni camni kann...
Meh nk cerita sket...
Kita dh pun berpuasa selama 17 hati kann...
Berapa hari je la nk raya (lmbt lg laa)
Bile raya 6t, maknenya tinggal lg beberapa hari sebelom pergi daftar kat Gombak...
Tu yg den cuak tu... Gombak tu derrr tkotnyeerr...
Hai mintak2 la everything ll go smoothly...
Tp dlm cuak nk masuk gombak tu...
Ad kegembiraan... kenapa??
Sebab boleh jumpa ngn kwn2 laa.. (itu plak yg ak ingat)
hehehe... rilex la...
Kwn2 doa2kanlah ea kami punya registration berjalan dgn lancar...
Lagi satu tahun ni sy kena daftar ngan cousin.. My family xikot..
Lagi laa bertambah kecuakan sy tuu...
Tp xpe, doa dan restu my parents selalu ada.. Itu yg penting kann?? :)

okay la.. rasanya sampai disini sahaja coretan sy..
hasta la vista amigo...
Salam...
Dan selamat berbuka pd ptg 6t laa.. bukan sekarang.. hehehe...








Wednesday, 10 August 2011

Kusangka mimpi..........

Reactions: 
Assalamualaikum semua.....
Hah ! Mesti korang pelik tgk title tu kann...
Mirza ad satu cerita ni....
Pagi semalam, disebabkan demam yg agak teruk..
Mirza tidur lepas subuh...
Kat rumah mmg xde org kecuali Mirza ...
So, kire ikot law sendiri la kan nk bgn pkul brape...(teruk kan perangai)
Nk dijadikan cerita...
Memang la demam Mirza agak teruk tp kot xde la sampai ak nk berhalusinasi..
Tapi mmg betol Mirza dgr ada suara org-sape-ntah-panggil...
Yg lg best tu bleh plak terkejut dari tidur ble last nama disebut terdengar dek telinga sy....
So ble dh terbangun tu try la cari frequency bunyi suara yg memanggil tu kan..
Dh namanya bgn time last nama dipanggil confirm la lepas tu xdgr dh...
Tapi dlm hati yg bertaman bunga ni terdetik la jugak..
Setan kena ikat.. xkan setan kot..
Kerana pening kepala sambung la blk tidur..
Kalau tak salah pengiraan ahli nujum, kira2 sejam kemudian terkejut blk sbb dgr mcm org panggil..
Dan as usual, kali yg last nama dipanggil tu la bru ak terkejut dan bgn dari tidur..
And as usual also, mane nk dgr dh org panggil nama kita lpas tu..
Bila mak blk, cerita la kat dia..
And yes, tepat seperti dugaan ak..
Btol la ad org panggil.. tp sbb xlarat sgt.. maka dibiorkan je..
And org tu adalah kawan mak ak a.k.a mak kawan ak a.k.a jiran sekampung ak...
Adoii mintak maaf byk laa ye... ;)
Maaf ikhlas dari hati...
hikhikihki...
:)
Sampai di sini sahaja coretan curahan contengan..hahaha
Salam sayang untuk semua...

Monday, 8 August 2011

Kurang Kasih Sayang ??!!!

Reactions: 
Salam Ppl...
Semalam sy ad terbaca status seorang rakan..
Statusnya: Kurang Kasih Sayang...
Sy terfikir jika betul la dia kurang kasih sayang..
Takkan dapat byk jobs punya tuk sara hidup dia dan familynya..
KIta mungkin kurang kasih sayang daripada manusia..
Tapi kita takkan pernah kurang kasih sayang daripada Allah SWT dan Rasulullah SAW...
Percayalah...
Walau di akhir hayat Nabi, Baginda masih lg boleh ingat dekat umatnya...
Betapa sayangnya Baginda kepada Kita..
Tidakkah bertuahnya kita sebagai umatnya??
Kasih Sayang Allah xpayah cakap la..
Walaupun kita tak buat apa yg disuruh,
Still Allah memberikan kasih sayang yg tak berbelah bagi kepada kita kann??
Malah memberikan kasih sayang secukupnya kepada kita tanpa memilih kasih..
Lalu apa yg kita berikan kepada Allah dan Rasul??
Kita buat maksiat..!!!!
Meninggalkan suruhanNya...!!!!!
Lepas tu kata "Aku kurang kasih sayang".
Elokkah perangai mcm tu??
Andai Kau kurang kasih sayang..
Ingatlah sentiasa bahawa kasih sayang Allah dan Rasul itu selalu ada untuk kita...
Kalau ada kwn2 kita yg cakap kurang kasih sayang ni..
Bagi je sebijik penumbuk, hehehe..
Jgn2 ni bln puasa...
Sebaliknya katakanlah kepada mereka..
"Kasih Sayang Allah dan Rasul Ada dan Sangat Cukup Serta Berlebihan Untuk Kita".........

Sampai di sini dulu coretan kali ni...
Selamat membaca dan kalau rajin berikan komen okay.. ;)
Thanks ppl..
Salam...

Song

Reactions: 
Salam ppl....
Hari ni sy kurang sihat la skett..
Demam la plak kann..
Tp xpe walaupun demam puasa tetap puasa....
Semalam balas comment dgn Cik Pija kita tuu...
Pasal satu movie Indo yg baru sahaja ditayangkan di Indo..
Dalam movie tu ad pelakon kegemaran kami...
Sy punya fav actor ialah Winky Wiryawan..
Cik Pija plak suka sgt ngan Odi a.k.a Khairul Azzam KCB tu...
Tp satu yg kami suka ialah lagu mihrab cinta-Bunga2 Cinta..
Jom kita roll VT tuk tgk lagu tu best ke tak..
Bagi kami lagu tu best sgt..
Nyanyian Asmirandah dan Dude Harlino...


video

Lagu Favourite... Jom Dengar....

Reactions: 






Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu
Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu

Friday, 5 August 2011

Lagu Raya Hot Fm

Reactions: 
Hangatnya Raya Di Hatiku

Ketupat rendang sudah terhidang
Menanti pulang dari sembahyang
Maaf di pohon pada semua
Suasana indah di pagi raya

Selamat berhari raya
Kita raikan bersama
Ibu dan bapa serta seluruh keluarga

Terdengar takbir bergema
Merasakan hangatnya raya di hatiku
Di hatiku

Berbaju raya cantik bergaya
Menziarahi teman semua
Senyum ketawa rasa gembira
Kami yang kecil nak duit raya

Selamat berhari raya
Kita raikan bersama
Ibu dan bapa serta seluruh keluarga
Terdengar takbir bergema
Merasakan hangatnya raya di hatiku
Di hatiku

Wednesday, 3 August 2011

Bulan puasa pun buat maksiat ke????

Reactions: 
Salam kepada kwn2 yg dirahmati dan disayangi Allah...
Post ini bukanlah untuk mengumpat jauh sekali ingin membuka pekung seseorang..
Tetapi hanyalah untuk meminta nasihat...
Hidup di dunia ini tidak sah jika kita tidak mengambil tahu hal org lain..
Akan tetapi sy bukan lah nk busybody, bergosip atau mengumpat...
Sekadar satu kisah benar untuk tatapan kalian...

Sy mempunyai seorang jiran dimana ke2-2 ibubapanya sudah bercerai kira2 3-4 bulan yg lalu...
Anak sulong mereka berusia 18 thn.. Sudah tidak berminat lg dgn belajar..
Kini hanya ddk di rumah..
Setiap kali sy pulang pada cuti semester, sy selalu melihat bf nya bertukar..
Setiap kali balik, mmg lelaki yg berlainan akan sy jumpa bersamanya..
Info ini disahkan oleh adk sy sendiri..
Kali ini sy bercuti agak panjang kerana menunggu kemasukan pada bulan 9 6t...
Hampir setiap hari sy melihat seorang  remaja lelaki dipercayai teman lelaki anak jiran sy masuk kedalam rumah sedangkan tiada org lain bersama mereka, hanya mereka berdua sahaja di dalam rumah..
Ayahnya sendiri tdak mengetahui perkara ini...
Anak jiran sy itu setiap petang almost dkat maghrib akan keluar bersama lelaki ini menaiki motor berdua...
Dengan memakai baju ketat, dgn selamba mereka menaiki motor tapa rasa malu kepada org2 tua yg berada di situ...
Sy ingatkan bulan puasa xde la nk naik motor berdua.. Rupe2nya salah dugaan sy.. Mereka masih menaiki motor berdua.. Sy ingin menegur tetapi kerana kurangnya ilmu di dada.. Sy tdk tahu bagaimana caranya untuk menasihati mereka..
Andai kalian ad caranya,mohon beritahu kepada sy...
Salam dan terima kasih...

Tak pe tapi Marah??

Reactions: 
Adik kau tanya pada kau, tak pe ke keluar dgn lelaki/perempuan bukan muhrim secara berdua??
Kau kata tak pe, sbb dah besar...
Bila adik kau dah besar, dia buat mcm apa yg kau buat. Kau marah adik kau, kau tanye kenapa buat camtu, xbaik..  Adik kau jawab dia dah besar.
Kau marah sbb dia kurang ajar dgn kau. Tapi cuba kau ingat semula, siapa yg ajar adik kau untuk buat camtu??

Kau pakai baju ketat2...
Adik kau tgk,pastu rasa mcm nk try pakai..
Bila adik kau pakai, kau marah sbb nmpk mcm perempuan murahan..
Kau suruh adik kau pakai baju elok sket..
Tapi adik kau xnk..
Kau kata adik kau degil..
habis tu dulu masa mak kau bagi nasihat kau dengar ke??
Bukan kau ke yg ajar adik kau pakai baju ketat??
Kenapa nk marah padahal dulu kau cakap kat adik kau tak pe pakai baju ketat ni...

Kau bawak perempuan/lelaki masuk rumah..
Mak ayah xde kat rumah..
Adik kau tengok je ap kau buat..
Bila adik kau tanya, kau jawab Tak pe..
Aku tahu ap aku buat...
Sbab aku dah besar..
Bila adik kau dh besar n dia buat benda yg sama mcm kau buat..
Kau marah sbb kau nmpk mcm teruknya perangai adik kau...
Tapi siapa yg ajar??

Kita sebenarnya tak nampak salah kita..
tapi kita nampak salah org lain yg sama dgn kita..
Bila kita buat sesuatu yg salah, kita rasa btol..
Tapi bila melihat pada orang lain, ap yg mereka buat sama sahaja dgn ap yg kita buat, barulah kita akn nmpk ohhh salah rupanya ap yg ak buat selama ini...

Sekadar coretan dan nasihat serta peringatan kepada diri untuk tidak melakukan perkara yg salah kerana diri ni tidak ingin adk2nya rosak kerana ajarannya....

Just for fun...

Reactions: 
TRY YOUR NAME IN JAPANESE:
A= ka, B=tu, C= mi, D= te, E= ku, F=lu, g= ji, H= ri, I= ki, J= zu,
K= me, L= ta, M= rin, N= to, O= mo, P= no, Q= ke, R= shi, S= ari,
T= chi, U= do, V= ru, W=mei, X= na, Y= fu, Z= zi
then paste ur Japanese name below... 

Tuesday, 2 August 2011

Kenangan 1st day Puasa...!!!!!

Reactions: 

Salam ppl...

Amacam puasa pertama??
Okay?? Boleh la??
xpe la sbb apa2 pun hari ni kita dh masuk hari ke-2 puasa...
Semalam pergi terawih x?
Pergi?? Bagus...
Xpergi?? Ad kerja?? xpe la... Insya Allah next time bleh pergi kann...


Semalam pergi bazar ngan adk2 n cousin... 
lepas habis beli makanan adk2 n sy
kitorang pun pergi ke gerai murtabak sbb cousin sy n adk sy beli murtabak kat situ...
Dalam tgh menunggu tu sy xperasan yg adk ke-4 sy buka bekas makanan dia..
Dia hampir2 mkn bru sy sedar..
tu pun sbb adk bongsu sy bgthu...
Apa lg terkejut la sy..
Dia kata lupa tgh puasa...
Si bongsu ap lg...
Dia kata kat kakak dia..
batal puasa.. bataa puasa...
haahahaha...
kitorang gelak ramai...


Dekat bazar ramai gile org...
Bising,terpaksa langgar,sentuh org sbb sempit...
Adk bongsu cakap xnk dtg lg dh...
Sbb org ramai sgt, adk pening kepala laa...
Adoii adk sy.... mcm2 perangai...
Kelakar btol la... hikhikhik...
1st day puasa mcm2 ada....


Sampai di sini sahaja coretan hari ini....
Selamat berbuka pd ptg 6t... heehehe
Salam Sayang... :)

Sunday, 31 July 2011

Jom Gelak2 Sket....

Reactions: 
Jom kita bergelak sebentar atau senyum sejenak.

i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar


ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan Ipin
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan


iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:
Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat




Pastu postkan kat comment apa yang anda semua dapat.haha ! :D

Saturday, 30 July 2011

MELATAH..............?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactions: 
Assalamualaikum...
Jgn tye sy kenapa title sy MELATAH ....
Sy pun tak tahu... Saja je la nk kongsi info sket pasal latah ni..
Tp sy bukan la expert pun pasal ni...
Sy xde la buat kajian segala bagai pasal melatah ni tp tahu la jugak sedikit sebanyak pasal melatah ni...
Tp kann sy rasa melatah ni mcm dh jd satu penyakit yg serius dan berjangkit....
Melatah ni sebenarnya berbahaya and boleh jd serius.. 
Ada org susah nk buang tabiat melatah ni... Kadang2 org tu akan menjadi ganas kerana latah..
Perlakuan latah ni sebenarnya boleh menyebabkan kecederaan kepada org yg melatah juga kepada org di sekeliling org yg melatah..
Org yg melatah ni xsedar pun semasa mereka melatah..
Perbuatan yg dilakukan oleh mereka adalah secara unconsious..
Seharusnya kita berusaha mengelak daripada org yg melatah ni..
Maksud sy adalah cuba untuk tidak mencuit ataupun cuba untuk mengejutkna mereka...
So,if you have a friend yg melatah better tlg dia  sebelom latah dia menjadi lebih teruk...
ok la sedikit info untuk korang...
klu rasa xde info,buat2 la mcm ad info ea... hikhikhik.. :)
Salam sayang...
Selamat berpuasa....


Thursday, 28 July 2011

PUASA OHH PUASA.....

Reactions: 
Assalamualaikum...
Wah lg  3-4 hari je nk puasa kannn...
Persiapan camne ??
Nk sambut puasa mesti la meriah kann??
Tp sy punya xde la meriah sgt sbb kekurangan ahli la..
Hah ayah sy maybe blk rumah pada minggu ke 2 puasa...
Awal2 dh xdpt sambut ngan ayah...
Urmm xpe la sy dan adk2 fhm..
Itu la tugas seorang bapa...
Apa2 pun tahun ni best sbb dpt puasa kat rumah dgn adk2 n mak..
Ala 6t dpt jugak puasa ngan ayah...
Sy mmg dh xsabar nk puasa...


Bulan puasa ni best taw...
Sy rasa suasana dia laen taw, 
mmg laen sgt..
dari hari biasa...
Kadang2 sy rasa bau bulan puasa pun laen
dari bulan biasa..
mesti korang
ras pelik kann???
Betul taw xtipu...
mmg rasa laen sgt...
agaknya tu la kuasa magic bulan yg penuh dgn keberkatan....


Oleh sbb puasa dh nk dkt,
maka sy ucapkan selamat berpuasa...
jgn ponteng puasa n terawih...
ok..!!!
Salam sayang...
Bye2...
<3