Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, 25 April 2012

Aku susah hati laaa..

Reactions: 
kenapa aku susah hati?? nk tahu ke?? hahaa.. aku susah hati sbb ayah still sakit.. tak sihat sgt.. kalau boleh kann biar aku je yang sakit.. biar aku yang tanggung semua sakit parents aku sbb aku ni jenis tak leh tahan tgk parents sakit.. mesti nak leleh je air mata nii.. maybe semua nmpk aku ketawa tp dalam hati aku sakit.. mcm2 aku fikir.. Kadang berat sgt rasanya bahu ni nk tanggung semua benda.. tp benda ni aku tak leh lari.. tanggungjawab ni aku kena pikul walau seberat zarah sekalipun.. nk cerita kat kawan2 benda ni aku bukan boleh luah camtu je.. aku pun jenis segan nak bercerita.. org yg rapat tahu la pasal family aku.. serious ble aku teringat kat ayah mesti muka rasa panas,mata rasa nk kuar air mata.. if ada yg baca post ni please jgn tunjukkan rasa simpati pada aku.. sbb benda tu buat aku rasa lemah dan aku takot aku akan menangis dgn lebih teruk,havoc.. haha gurau je la.. :)) and if korang baca post tlg doakan kesejahteraan dan kesihatan ayah aku please.. May Allah reward korang.. dan setinggi2 serta berjuta2 terima kasih aku ucapkan..

Tuesday, 24 April 2012

Mengarut jeww !

Reactions: 
Sem 2 2011/2012 dh hampir ke penghujungnye... so as usual la kerja berlambak2 yg ditangguh tuu akan dimimta oleh lecturer.. and as usual too aku akan kelam kabut siapkan kerja2 tu.. mmg padan la ngan muka aku kann.. tangguh lagi.. haha pastu mula la buat muka penat (mmg penat pun sebenarnya) haha rasa cam nak nangis. nk jerit la sbb rasa cam byk sgt benda nk kena buat dan hantar dlm satu masa.. kesian btol la aku ni kann... hahaah.. sekarang ni tgh sibuk ngan PISA A,B n C.. Final exam for PnP pun agak awal sbb madam dh dkt ngan due date dia.. (pregnant la katakan) hehe.. at least boleh fokus pada subject yg lain kann.. then sibuk prac drama.. 6t nk kena perform kat experimental hall.. adoii.. watak good deeds tak berat tp penting gak la.. hehe (puji watak sendiri) haha.. pastu SoQ pun nk kena siapkan assignment,RASOK tunggu present je.. BM tgh kumpul bahan.. byk kann kerja yg aku tangguh ni.. Actually SoQ tu mmg nk siapkan awal2 tp biasalah malas selalu ada.. hehe.. tp kali ni aku nekad nk siapkan SoQ.. Blog aku boleh update takkan buat assignment SoQ yg 4-5 pages tu taku tak boleh buat kann?? haha Fighting ! :))

Friday, 20 April 2012

The Reasons !!!!!!!!!!

Reactions: 
Kenapa aku rasa sangat kecewa bile tak dapat buat short sem (s/sem)??
Sebab aku nak grade awal !
Sebab aku nak cari kerja cepat2 !
Sebab aku nak tolong family aku !
Sebab aku anak sulong !
Sebab aku nak ayah aku duduk rilex je !
Sebab aku tak nak ayah aku buat kerja berat2 dah !
Sebab aku akan sedih ble dgr org tanya ble nak grade!
Sebab mereka nak aku tolong family aku !
Sebab aku nak antar mak ayah aku pergi mekah cepat2 !
Sebab aku nak happykan family aku !
Tapi ble aku tak dapat buat s/sem apa patut aku buat?
Orang lain tgk senyuman yg terukir di bibir aku..
Tapi diorang tahu ke apa yg aku tanggung?
Diorang tahu ke apa yg aku rasa..??
Berat sgt tau beban di bahu ni ble ayah masuk wad kerana TB !
Mane nk fikir adik2 makan apa?
Nak study lagi..
Sempat ke ayah tgk aku grade?
Sempat ke ayah aku tgk adk bongsu aku membesar?
Tahu tak betapa sedihnya hati ble ayah cakap depan diri kita sendiri..
Bertanya kepada kita,ayah sempat ke tak tgk adk membesar??
Rasa mcm nk menanggis depan ayah..
Tapi sebagai kakak kite kena kuat..
Mak hanya ada aku untuk bergantung harap selepas ayah !
Aku kena kuat !
Aku kena jadi kuat !
Aku kena,mesti,harus walaupun hanya berpura2..
Sakitnya perasaan nii..
Aku hanya mampu berharap aku tetap kuat..
Tak mudah mengalah !
Hanya ituu !!!

Sunday, 15 April 2012

Berita Gembira dari Allah SWT- part 2

Reactions: 
Salam buat semua and good night ! 
just now i just got a good news..
Alhamdulillah.. at last what i have been waiting for has been fulfill by Allah SWT..
Now i just wanna said Syukur.. Ahamdulillah..
He love me so much.. which make me feel i should love Him more than myself..
Seriously i really dont know what to do except to express how much i really appreciated what He has been gave to me.. :))

Friday, 13 April 2012

Manusia yang tak reti bahasa !

Reactions: 
Hey2.. Apa khabor blogku??
Rindu sungguh dgn kamu  !
Cerita hari ini adalah kerana aku sudah tak tahan lagi dgn perangai manusia sorang nii..
Dari last sem lagi aku bersabar dan bersabar..
Tapi rasanya hari ini kesabaranku sudah hilang ditiup angin lintang !
hahaha melampau btol ayat aku niii..
Bila fikir hai cam geram dan bengang pun ada..
hello bukan ngan aku sorang dia buat hal.
ngan bff aku yg lain pun dia camtu..
tp tu la manusia ni cam tak sedar2 lagi yg org tak suka ngan dia..
bila nak sedar pun aku tak tahu laa..
Aku rasa la,aku rasa tau bukan aku mintak,mohon atau doakan pun..
One fine day mesti dia makan penampar..
Sebab huii mulut dia sungguh org akan benci..
Dh la suka pukul org tetibe..
Aku tgh landing cantik je kat atas kerusi dlm kelas,hai dia boleh papp bg penampar kat bahu ku yg comel ni.. erkk comel ke??
tak kisah la comel ke tak..
yg bengang lg dia boleh buat muka  bodoh selamba tak de rasa bersalah..
Darahku mendidih tp aku sabar lagi..
Hari ini SORRY dah tak de sabor  lagi !
Aku pun tak tahu la nk buat camne lagi..
Bagi nasihat bukan nk dgr..
Dia yg malu, aku plak yg dia marah !
sungguh la aku mmg malas dh nk ambik tahu hal dia..
Mmg marah sgt ni so elok la aku pergi solat maghrib kann..
Salam duniaku ! :) <3

Thursday, 12 April 2012

Earthquake di Acheh

Reactions: 
Salam buat blogku ini.. hehehe
Smalam kann ada gempa bumi kat Acheh..
Rasanya dlm pkul 2 lebih waktu tempatan
tp sampai kat Malaysia dlm pkul 4 lebih watu tempatan..
Aku terasa kot gegaran itu walau cuma sekejap..
Takot jugak lpas tahu tu gegaran..
ye la sebelom ni mane pernah rasa benda itu..
Serious buat aku terfikir mcm mana la org dekat Acheh tu kann??
Kuasa Allah mmg tak terduga..
In fact tsunami warning has been issued tau..
but then Alhamdulillah telah ditarik balik warning itu..
Apa2 pun aku doakan semoga warga Acheh sentiasa selamat,tabah dan sabar dgn semua ujian ini..

Wednesday, 11 April 2012

It's Holiday !!!!!!!!!!

Reactions: 
Hahahaha hello everyone..
Yesss today is a holiday....
i know it's HEAVEN !
ingat senang ke nk dpt cuti??
susah sgt.. nk2 ble dh start buat degree nii..
rasa cam mimpi je if class cancel !
class cancel just satu jew tp rasa happy yg teramat melampau
hahahaha...
kesian kan org yg jarang dpt cuti ni.. hehehe
sabor jew la..
ohh cuti ni mmg malas la kann nk kuar..
duit pun kureng nii..
so buat la kerja2 yg tertangguh..
Alhamdulillah setakat ni dh siapkan PnP(phonetics and phonology)
lepas ni cam nk siapkan assignment tp mcm la kann..
tak buat kot maybe sambung baca novel M.A.I.D kot..
haahaha bapak pemalas kann ak ni... 
lantak la asalkan one day ak siapkan kerja assignment tuuuuu..
okay la..
sampai sini dulu..
esk lusa if rajin coret conteng lagi ekk..
Salam and bye2.. love <3

Tuesday, 10 April 2012

Berita Gembira dari Allah SWT

Reactions: 
Salam :) 
hari ni kan ehh bukan week ni byk la jugak berita gumbira yg ak dgr.. berita pertama,permohonan zakat ak diterima dan telah diapproved.. insya Allah aku akan belajar dgn lebih bersungguh2... Alhamdulillah.. berita kedua,seorang kakak senior from QYC telah selamat bertunang,tahniah kepada kak chuma a.k.a kak asma.. :DD Ya Allah semoga mereka berkekalan sehingga hujung nyawa.. Amin Ya Robb... berita ketiga masih baru diterima, bru je td dlm pkul 12.15 pm camtu la.. seorang kakak sekelas ak telah disahkan pregnant.. Ya Allah Alhamdulillah.. walaupun mereka yg tuan punya kegembiraan tp kerana kami semua sayang antara satu sama lain,perkara yg dikongsi bersama2 sgtlah happening.. Ak sgt excited ble dpt tahu berita gembira drpd kakak2 ku itu.. Doa dan harapan semoga mereka diberkati,dilindungi dan bahagia selama2nya... Syukur  ! Alhamdulillah..

Saturday, 7 April 2012

ShowCase Anugerah Nasyeed.Com

Reactions: 
Assalamualaikum dan selamat malam semua.. dh lama tak update blog ku ini.. maka ari ni terasa kerajinan menyapa lalu ku coretkan sebuah cerita yg masih panas lagi.. pada hari ini pada pkul 12 lebih ak,pija,fanie telah ke Wangsa Walk ! why? sbb nk tgk retis.. hehehe si bell dh pergi dulu so jumpe dia kat sana je.. si bell n si fanie nak pergi tgk movie,so diorang tgk kejap je.. tak pe la sbb sempat je tgk artis kesayangan diorang... heheeh.. td jumpe devotees,du'a,saujana,inteam,rabbani,raihan,algebra dan ramai lagi laa... best mmg best.. plus kitorang dpt pas masuk percuma ke konsert sebanyak 7 keping.. mmg byk kann.. padahal kitorang just ad 4 org je.. maka bg la 2 kpg kepada kak bulat.. tp yg hairannya sekeping tiket boleh plak ilang.. tanpa dpt dikesan.. dh cari,dh selongkar tp ttp tak jumpa.. tak pe.. tak de rezeki kot.. maka ini la sekeping dua gambor2 sepanjang show case tersebut.. enjoy ye... :)