Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, 29 August 2011

Selamat Hari Raya..............................

Reactions: 
Salam pals.....
Esk dh raya laaa...
Sungguh xsangka begitu cepat masa berlalu kann???
Dh sebulan kita berpuasa....
Walaupun esk raya jgn la kita melantak mcm dh tak de hari esk...
(*peringatan diatas untuk diri sendiri jugak)
Tibe2 kan teringat kata2 mak..
Esk pergi rumah jiran2... pastu cakap, "terima kasih sudah kenyang".
Tapi bile sampai umah tok lah, kita serbu okay..
Makan3... sepuas-puasnya...
Adehh masa my mum ckp tu sekali ngan expresi muka...
kelakar gile...
Pape pun sy nk ucapkan selamat hari raya...
Maaf andai ada salah dan silap... 
Dengan ini sy tinggalkan lagu raya untuk kwn2..
Salam dan jumpa lagi.... <3










Saturday, 27 August 2011

Yeah Raya Yeah !!!!!!!!!!!!

Reactions: 
Salam semua.....
Apa khabar hari ini???
Hah puasa x hari ni???
Tak sangka kan lg 2-3 hari nk raya....
Lpas raya plak enrolled masuk Gombak...
Sy tersangat la cuak nk pergi sana....
Dh la nk kene blaja  Arabic blk...
Otak sure dh berkarat sbb dh lama xblaja....
Hehehe...
Cuti tu mmg btol2 cuti kann sy ni...
Ohh ya hari ni pergi ambil duet persediaan ijazah...
Alhamdulillah la dpt la jugak rm1000....
Boleh la buat blanje sementara dpt PTPTN....
Tp kann masa nk ambik duit tu
mmg geram gle sbb  ada budak xreti bahasa main potong queue org je...
Ye la rasanya yg dtg majlis tu semuanya bakal budak Ijazah tp attitude...
Mengalahkan budak tadika atau prasekolah...
Main potong mcm tu je...
Tak de rasa bersalah langsung....
At least pikir la org kat belakang tuu...
Diorang pun beratur taw...
Take turn !
Dtg ko selamba badak air,badak sumbu je potong....
Sgt kurang ajar....
Next time please pikir psal org di sekeliling kita  okay.....
Setakat ini sahajalah coretan kali ni...
Take care semua...
Selamat Hari Raya....
Maaf Zahir dan Batin....

Friday, 26 August 2011

Tibe-tibe je......

Reactions: 
Cerita ke2:

Hah ! Cerita ni klu sy ingat blk mmg sure confirm malu gler.....
Nak thu ceritanya..........??????????
Cerita dia camni, Hari ap ntah-lupa-plak...
pergi Bandar dgn ayah...
Nk pergi buat gambar untuk borang Gombak punye tu laa..
Nk dijadikan cerita mmg cerita pun.. kat dpn kedai gambar tu xde parking punye place...
So mmg kena letak kat tmpt yg ad parking la kann...
Mmg kne berjalan la lepas tu....
Hah ni la klimaks dia..
Sikit lg nk sampai kedai gambar tu ataupun lebih tepat lg depan kedai tu dh ni...
Blom masuk lg, boleh plak tetibe je selipar sy tercabut tali...
Adehhh malunyer laaaa....
Mesti korang pun pernah je kann lalui benda mcm ni kann??
Sy pun cover ngan sengih malu kat org ramai yg memandang....
Perghhh malu malu malu....
Ambik gambar pun dgn selipar tercabut tali tu lerr...
heehhee....

Ayah saya kata......

Reactions: 
Wahh dh lama gila xupdate blog ni... Byk cerita yg ada ni... ahahah...
Cerita 1:
Saya mmg rapat dgn ayah sy... heehhe
Satu hari tuu... selepas berbuka puasa...
Tetibe je ayah sy kata "nanti bile akak pergi gombak mesti kurus balik"......
Masa tu plak sy blom abis lg berbuka...
Bila dgr ayah sy ckp camtu sy pun slow and steady scrooll.......




scrool lg......



scrool bwh lg......







Sy scrool badan sy la....
Dalam hati hai makin gemuk ke ak ni....
Adoii ble ayah dh kata camtu cam risau plak... 
Btol la kot sy dh gemuk sket.. hehehe...
nak kata apa lg kann... hahaha

Wednesday, 17 August 2011

Cuak... Cuak...

Reactions: 
Assalamualaikum...
Hai, mesti korang pelik kannn..
Apsal la tilte post ni camni kann...
Meh nk cerita sket...
Kita dh pun berpuasa selama 17 hati kann...
Berapa hari je la nk raya (lmbt lg laa)
Bile raya 6t, maknenya tinggal lg beberapa hari sebelom pergi daftar kat Gombak...
Tu yg den cuak tu... Gombak tu derrr tkotnyeerr...
Hai mintak2 la everything ll go smoothly...
Tp dlm cuak nk masuk gombak tu...
Ad kegembiraan... kenapa??
Sebab boleh jumpa ngn kwn2 laa.. (itu plak yg ak ingat)
hehehe... rilex la...
Kwn2 doa2kanlah ea kami punya registration berjalan dgn lancar...
Lagi satu tahun ni sy kena daftar ngan cousin.. My family xikot..
Lagi laa bertambah kecuakan sy tuu...
Tp xpe, doa dan restu my parents selalu ada.. Itu yg penting kann?? :)

okay la.. rasanya sampai disini sahaja coretan sy..
hasta la vista amigo...
Salam...
Dan selamat berbuka pd ptg 6t laa.. bukan sekarang.. hehehe...








Wednesday, 10 August 2011

Kusangka mimpi..........

Reactions: 
Assalamualaikum semua.....
Hah ! Mesti korang pelik tgk title tu kann...
Mirza ad satu cerita ni....
Pagi semalam, disebabkan demam yg agak teruk..
Mirza tidur lepas subuh...
Kat rumah mmg xde org kecuali Mirza ...
So, kire ikot law sendiri la kan nk bgn pkul brape...(teruk kan perangai)
Nk dijadikan cerita...
Memang la demam Mirza agak teruk tp kot xde la sampai ak nk berhalusinasi..
Tapi mmg betol Mirza dgr ada suara org-sape-ntah-panggil...
Yg lg best tu bleh plak terkejut dari tidur ble last nama disebut terdengar dek telinga sy....
So ble dh terbangun tu try la cari frequency bunyi suara yg memanggil tu kan..
Dh namanya bgn time last nama dipanggil confirm la lepas tu xdgr dh...
Tapi dlm hati yg bertaman bunga ni terdetik la jugak..
Setan kena ikat.. xkan setan kot..
Kerana pening kepala sambung la blk tidur..
Kalau tak salah pengiraan ahli nujum, kira2 sejam kemudian terkejut blk sbb dgr mcm org panggil..
Dan as usual, kali yg last nama dipanggil tu la bru ak terkejut dan bgn dari tidur..
And as usual also, mane nk dgr dh org panggil nama kita lpas tu..
Bila mak blk, cerita la kat dia..
And yes, tepat seperti dugaan ak..
Btol la ad org panggil.. tp sbb xlarat sgt.. maka dibiorkan je..
And org tu adalah kawan mak ak a.k.a mak kawan ak a.k.a jiran sekampung ak...
Adoii mintak maaf byk laa ye... ;)
Maaf ikhlas dari hati...
hikhikihki...
:)
Sampai di sini sahaja coretan curahan contengan..hahaha
Salam sayang untuk semua...

Monday, 8 August 2011

Kurang Kasih Sayang ??!!!

Reactions: 
Salam Ppl...
Semalam sy ad terbaca status seorang rakan..
Statusnya: Kurang Kasih Sayang...
Sy terfikir jika betul la dia kurang kasih sayang..
Takkan dapat byk jobs punya tuk sara hidup dia dan familynya..
KIta mungkin kurang kasih sayang daripada manusia..
Tapi kita takkan pernah kurang kasih sayang daripada Allah SWT dan Rasulullah SAW...
Percayalah...
Walau di akhir hayat Nabi, Baginda masih lg boleh ingat dekat umatnya...
Betapa sayangnya Baginda kepada Kita..
Tidakkah bertuahnya kita sebagai umatnya??
Kasih Sayang Allah xpayah cakap la..
Walaupun kita tak buat apa yg disuruh,
Still Allah memberikan kasih sayang yg tak berbelah bagi kepada kita kann??
Malah memberikan kasih sayang secukupnya kepada kita tanpa memilih kasih..
Lalu apa yg kita berikan kepada Allah dan Rasul??
Kita buat maksiat..!!!!
Meninggalkan suruhanNya...!!!!!
Lepas tu kata "Aku kurang kasih sayang".
Elokkah perangai mcm tu??
Andai Kau kurang kasih sayang..
Ingatlah sentiasa bahawa kasih sayang Allah dan Rasul itu selalu ada untuk kita...
Kalau ada kwn2 kita yg cakap kurang kasih sayang ni..
Bagi je sebijik penumbuk, hehehe..
Jgn2 ni bln puasa...
Sebaliknya katakanlah kepada mereka..
"Kasih Sayang Allah dan Rasul Ada dan Sangat Cukup Serta Berlebihan Untuk Kita".........

Sampai di sini dulu coretan kali ni...
Selamat membaca dan kalau rajin berikan komen okay.. ;)
Thanks ppl..
Salam...

Song

Reactions: 
Salam ppl....
Hari ni sy kurang sihat la skett..
Demam la plak kann..
Tp xpe walaupun demam puasa tetap puasa....
Semalam balas comment dgn Cik Pija kita tuu...
Pasal satu movie Indo yg baru sahaja ditayangkan di Indo..
Dalam movie tu ad pelakon kegemaran kami...
Sy punya fav actor ialah Winky Wiryawan..
Cik Pija plak suka sgt ngan Odi a.k.a Khairul Azzam KCB tu...
Tp satu yg kami suka ialah lagu mihrab cinta-Bunga2 Cinta..
Jom kita roll VT tuk tgk lagu tu best ke tak..
Bagi kami lagu tu best sgt..
Nyanyian Asmirandah dan Dude Harlino...


video

Lagu Favourite... Jom Dengar....

Reactions: 






Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu
Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu

Friday, 5 August 2011

Lagu Raya Hot Fm

Reactions: 
Hangatnya Raya Di Hatiku

Ketupat rendang sudah terhidang
Menanti pulang dari sembahyang
Maaf di pohon pada semua
Suasana indah di pagi raya

Selamat berhari raya
Kita raikan bersama
Ibu dan bapa serta seluruh keluarga

Terdengar takbir bergema
Merasakan hangatnya raya di hatiku
Di hatiku

Berbaju raya cantik bergaya
Menziarahi teman semua
Senyum ketawa rasa gembira
Kami yang kecil nak duit raya

Selamat berhari raya
Kita raikan bersama
Ibu dan bapa serta seluruh keluarga
Terdengar takbir bergema
Merasakan hangatnya raya di hatiku
Di hatiku

Wednesday, 3 August 2011

Bulan puasa pun buat maksiat ke????

Reactions: 
Salam kepada kwn2 yg dirahmati dan disayangi Allah...
Post ini bukanlah untuk mengumpat jauh sekali ingin membuka pekung seseorang..
Tetapi hanyalah untuk meminta nasihat...
Hidup di dunia ini tidak sah jika kita tidak mengambil tahu hal org lain..
Akan tetapi sy bukan lah nk busybody, bergosip atau mengumpat...
Sekadar satu kisah benar untuk tatapan kalian...

Sy mempunyai seorang jiran dimana ke2-2 ibubapanya sudah bercerai kira2 3-4 bulan yg lalu...
Anak sulong mereka berusia 18 thn.. Sudah tidak berminat lg dgn belajar..
Kini hanya ddk di rumah..
Setiap kali sy pulang pada cuti semester, sy selalu melihat bf nya bertukar..
Setiap kali balik, mmg lelaki yg berlainan akan sy jumpa bersamanya..
Info ini disahkan oleh adk sy sendiri..
Kali ini sy bercuti agak panjang kerana menunggu kemasukan pada bulan 9 6t...
Hampir setiap hari sy melihat seorang  remaja lelaki dipercayai teman lelaki anak jiran sy masuk kedalam rumah sedangkan tiada org lain bersama mereka, hanya mereka berdua sahaja di dalam rumah..
Ayahnya sendiri tdak mengetahui perkara ini...
Anak jiran sy itu setiap petang almost dkat maghrib akan keluar bersama lelaki ini menaiki motor berdua...
Dengan memakai baju ketat, dgn selamba mereka menaiki motor tapa rasa malu kepada org2 tua yg berada di situ...
Sy ingatkan bulan puasa xde la nk naik motor berdua.. Rupe2nya salah dugaan sy.. Mereka masih menaiki motor berdua.. Sy ingin menegur tetapi kerana kurangnya ilmu di dada.. Sy tdk tahu bagaimana caranya untuk menasihati mereka..
Andai kalian ad caranya,mohon beritahu kepada sy...
Salam dan terima kasih...

Tak pe tapi Marah??

Reactions: 
Adik kau tanya pada kau, tak pe ke keluar dgn lelaki/perempuan bukan muhrim secara berdua??
Kau kata tak pe, sbb dah besar...
Bila adik kau dah besar, dia buat mcm apa yg kau buat. Kau marah adik kau, kau tanye kenapa buat camtu, xbaik..  Adik kau jawab dia dah besar.
Kau marah sbb dia kurang ajar dgn kau. Tapi cuba kau ingat semula, siapa yg ajar adik kau untuk buat camtu??

Kau pakai baju ketat2...
Adik kau tgk,pastu rasa mcm nk try pakai..
Bila adik kau pakai, kau marah sbb nmpk mcm perempuan murahan..
Kau suruh adik kau pakai baju elok sket..
Tapi adik kau xnk..
Kau kata adik kau degil..
habis tu dulu masa mak kau bagi nasihat kau dengar ke??
Bukan kau ke yg ajar adik kau pakai baju ketat??
Kenapa nk marah padahal dulu kau cakap kat adik kau tak pe pakai baju ketat ni...

Kau bawak perempuan/lelaki masuk rumah..
Mak ayah xde kat rumah..
Adik kau tengok je ap kau buat..
Bila adik kau tanya, kau jawab Tak pe..
Aku tahu ap aku buat...
Sbab aku dah besar..
Bila adik kau dh besar n dia buat benda yg sama mcm kau buat..
Kau marah sbb kau nmpk mcm teruknya perangai adik kau...
Tapi siapa yg ajar??

Kita sebenarnya tak nampak salah kita..
tapi kita nampak salah org lain yg sama dgn kita..
Bila kita buat sesuatu yg salah, kita rasa btol..
Tapi bila melihat pada orang lain, ap yg mereka buat sama sahaja dgn ap yg kita buat, barulah kita akn nmpk ohhh salah rupanya ap yg ak buat selama ini...

Sekadar coretan dan nasihat serta peringatan kepada diri untuk tidak melakukan perkara yg salah kerana diri ni tidak ingin adk2nya rosak kerana ajarannya....

Just for fun...

Reactions: 
TRY YOUR NAME IN JAPANESE:
A= ka, B=tu, C= mi, D= te, E= ku, F=lu, g= ji, H= ri, I= ki, J= zu,
K= me, L= ta, M= rin, N= to, O= mo, P= no, Q= ke, R= shi, S= ari,
T= chi, U= do, V= ru, W=mei, X= na, Y= fu, Z= zi
then paste ur Japanese name below... 

Tuesday, 2 August 2011

Kenangan 1st day Puasa...!!!!!

Reactions: 

Salam ppl...

Amacam puasa pertama??
Okay?? Boleh la??
xpe la sbb apa2 pun hari ni kita dh masuk hari ke-2 puasa...
Semalam pergi terawih x?
Pergi?? Bagus...
Xpergi?? Ad kerja?? xpe la... Insya Allah next time bleh pergi kann...


Semalam pergi bazar ngan adk2 n cousin... 
lepas habis beli makanan adk2 n sy
kitorang pun pergi ke gerai murtabak sbb cousin sy n adk sy beli murtabak kat situ...
Dalam tgh menunggu tu sy xperasan yg adk ke-4 sy buka bekas makanan dia..
Dia hampir2 mkn bru sy sedar..
tu pun sbb adk bongsu sy bgthu...
Apa lg terkejut la sy..
Dia kata lupa tgh puasa...
Si bongsu ap lg...
Dia kata kat kakak dia..
batal puasa.. bataa puasa...
haahahaha...
kitorang gelak ramai...


Dekat bazar ramai gile org...
Bising,terpaksa langgar,sentuh org sbb sempit...
Adk bongsu cakap xnk dtg lg dh...
Sbb org ramai sgt, adk pening kepala laa...
Adoii adk sy.... mcm2 perangai...
Kelakar btol la... hikhikhik...
1st day puasa mcm2 ada....


Sampai di sini sahaja coretan hari ini....
Selamat berbuka pd ptg 6t... heehehe
Salam Sayang... :)