Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, 14 July 2011

Ramadhan.......

Reactions: 

Dunia.......

Reactions: 
Dunia ini adalah pentas lakonan sandiwara....
Kita adalah pelakon yg mencorak sendiri dunia lakonan kita....
Skrip yg terbaik itu adalah panduan untuk kita melakonkan watak kita...
Pengarah yg tidak pernah tidur untuk melihat segala lakonan kita...
Krew2 yg taat setia untuk mencatat segala lakonan kita...
Sememangnya kita adalah pelakon yg terbaik dalam menipu...
Kita handal dalam bab berpura2....
Kita terhebat dalam bersandiwara....
Ya di dunia mmg kita boleh terlepas untuk semua kejahatan yg dilakukan....
Tapi..........
Yakin ke boleh lepas masa kat akjirat nanti???

Bawak2lah bertaubat....
Hidup ni dah tak lama....
Dunia ni pun hanya sementara je....
Hai, masih tak sedar diri lg??
Apa???
Kubur masing2??
Mmg la kubur ko ngan ak asing2...
Ad ke ak kata sama?? sekali?? Satu kubur??
Tak de kann???
Tu la bila diri tu rasa bersalah....
Yg ak ckp tuk kebaikan n dgn nada yg tak sarcastic pun ko bleh rasa cam sarkastikus....
Ap la nk jd ngan manusia hari ini, zaman ini, era ini.....

Aku tahu la ak bkn baik sgt...
Tapi tak salah if aku nk nasihatkan,tegur,beri tunjuk ajar kepada saudara seIslam kann??
Atas dunia bole la ckp sesuka hati...
Kat akhirat???!!
Mulut tu kena tutup...!!
Yg bercakap adalah anggota tubuh badan yg laen...
So, just nk cakap la pilihan mmg ada kat tgn ko...
tp aku sekadar memberi pilihan ke arah kebaikan..
tu je yg ak nk ckp....

P/S: Aku pun xthu ap yg ak mengarut.. Maybe jugak ni adalah suara hati aku yg tak puas hati bila aku bg nasihat baik2.. Hamba Allah itu buat derk, Membebel blk kat aku, kata aku kurang ajar... Jgn menyibuk urusan org.. Sorry if ada yg terasa.......... kot la ada yg still xsedar diri tu.. tgk2 la video ni ea... maybe ada la sket2 kaitan video with this post.. I guess.. hehehe..
For this video, credit and thanks to my fren, Shazana... this is her blog.. feel free to visit.. :D
http://shahimarzone.blogspot.com/


My Mum

Reactions: 
Hah, mak sy dpt kerja.... kerja jual ikan dekat pasar... Alhamdulillah rezeki Allah bg... So,mulai hari ini sy kena masak la tuk adk2... xpe masak simple je... esk mak pergi kelantan, 2 hari... Semoga perjalanan mak berjalan lancar n selamat.. xkisah la esk birthday ak, mak xde pun xpe... buat ap nk celebrate?? baik buat solat hajat n berdoa kann??? :)
xpe la.. tahun lepas pun ak xsambut ngan family.. tu pun nasib baik tahun ni birthday jatuh ari jumaat, at least ad adk2 temankan.. heehehhe tu pun dh lebih dari cukup.... Alhamdulillah...

Hot FM

Reactions: 
Hot FM: "Lebih Hangat Daripada Biasa"

Sahabat Di CFSIIUM (Peers)

Reactions: 
Assalamualaikum....
Sepanjang di Cfs, sy ada join satu club, iaitu Peers di bawah Counseling and Guidance Unit....
Hah nk thu ap 'kerja' kami???? heheehehe 
Selalunya kami akn mengadakan motivational talk sekali sebulan... So,activity tu jd monthly event Peers...
Bila bulan puasa,activity seperti jejak terawih akn dijalankan.. Apa itu jejak terawih??
Jejak terawih ni adalah kita akn berterawih di masjid2 yg sedikit jauh from Cfs IIUM....
Setakat ni mmg ramai yg join so hopefully after this pun ramai akn join...
Sy juga berpeluang untuk mengambil gambar bersama rakan2 Peers yg laen untuk dijadikan sebagai kenangan kami bersama...
Sesungguhnya mereka adalah antara rakan2 baik sy sepanjang pengajian di sana.....
Semoga ukhuwah persahabatan di antara kami akan sentiasa berkekalan.. Ameen...
Ini adalah link untuk ke page Peers, feel free to click 'LIKE'.... ok..... :D <3
http://www.facebook.com/pages/Peers-Cfsiium-Nilai/168630176533680
DAN DIBAWAH INI PULA ADALAH GAMBAR2 YG DIAMBIL UNTUK KENANGAN KAMI SEMUA.....
Enjoy the show okeyyy!!!!!!!!!!!!
Formal punya !! hikhikhik..

Free Style !!!!!! Yeah :)

Smile Everyone..................

Xthu ler gaya ap ni ????!!!!

Ad yg buat bentuk <3 ad yg xthu nk buat ap.... hikh

Okeyy 123 say happy................... haahahaha

Tak tahu la kenapa si Epui tu ddk kat depan mcm tu........ ehehehehehe


Thanks 4 read n watching !!!!!!!
Salam.... Bye2.... (>.<)