Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, 31 October 2011

Cepat la waktu berlalu....

Reactions: 
Assalamualaikum.... Apa khabar semua sahabat?? hehee mirza sihat je..(macam korang tanya kann) ;)
Haii cepat la waktu berlalu.. Aku dh tak sabar nak balik rumah ni.. Rindu gila wehh kat rumah.. Dh lama tak balik ni.. ehehe... Sesungguhnya aku mmg sgt rindukan rumah... tak sabaq niii... Home sweet home ! ;)

Saturday, 29 October 2011

Exam Mass Comm telah dibatalkan.....???!!!!

Reactions: 
Ya itu lah tajuk kali ini.... Exam mass comm telah dibatalkan... Kenapa?? Kerana menurut sumber yang boleh dipercayai, katanya,"clash with exam socca and ada event kat CAC" ! Hello if ada event or clash apsal tak bgth awl2??? Ni aku dh pulun habis-habisan baru nak bgthu.. Dah la esk tau nk exam.. bukan lg seminggu dua.. Hah nak tahu tak camne aku boleh tahu Exam BATAL??? Camni ceritanya.. Lepas aku balik dari toilet.. aku rasa cam nak check phone je.. pastu aku pun check la.. aiks ada msg laa.. rupa2nya from kwn aku safwan.. dia tye ambik mass comm tak.. then aku ckp ambik.. ye bgth exam esk batal btol ke? mula2 aku ingatkan dia nak buat lawak antarabangsa tempatan ngan aku.. pastu rasa cam cuak la plak.. maka aku pun call kwn aku si maryam.. dia pun ckp exam esk batal.. kenapa? clash with other subject.. huiisshhh membara rasa di hati... okay maka aku text si safwan.. yup btol exam esk telah diCANCELkan ! lepas tu aku pun call cik pija.. Apa lagi same2 la kami menjerit.. Wehhhhhhhh itu la word yg kami jerit through phone... heehehehe maka kami pun start la pening kepala sbb exam cancel jd ditunda pada hari selasa jam 8MLM kat CAC ! Jauhhhhh tuuuuuuuuuuu.... Then bermakna jugak 3 hari berturut2 kami exam ! Perghhhhh sangat best kann... Sabar je la aku duk kat UIA ni... Haiii mak ayah tak sabar nak balik ! :'(

Cari Pasal !

Reactions: 
Mcm mcm benda yg terjadi pada hari ni (28.10.11) aku rasa mcm nak lepaskan semua yg ada dalam hati ni.. Aku bengang tahu tak... Aku sakit hati tahu tak?? Dengan fb buat hal ngan aku.. now bb plak buat hal.. And the worst thing is exam esk has been cancel.. y? Because clash with other subject and ada event kat CAC.. if dh thu dari awal apsal tak bgth awal2?? Ni esk nak exam la bru nak bgth.. ni nasib baik ada kwn yg bgth.. If tak de?? Alamatnya aku pergi la ngn cik pija esk ke CAC..  hai mmg bengang kann?? Itu la apa yg aku rasakan sekarang ni.. ni tak leh bukak fb, twitter or blog.. hai mmg rasa nak menjerit jeeeee…. Penat tau struggle baca all the chap yg masuk… Ni dh cancel bermakna next week 3 hari straight ada exam.. Selasa MC, Rabu HIST, Khamis POETRY.. Nasib baik ari jumaat aku akan blah dari gombak ni buat sementara.. At least anggap la aku diberi cuti rehat oleh UIA.. untuk tenangkan hati yg serabut dan fikiran yg sesak sekarang ni.. Hope when I get back to here I can breath freely.. But then I don’t think I can do it because after break there are much more thing waiting for me to be settle.. How will I cope with it?? Hope I can do it.. Someone please support me from the back.. That’s enough for me.. And I ‘m so appreciate that thing.. Thanks.. At least I know that someone’s watching over me .. J

Friday, 28 October 2011

Fb ohhh Fb ! Why3????

Reactions: 
Apsal aku tak leh comment or like any status?? even nak comment or like my own wall post pun tak leh... apsal3??? haiii tahniah kerana berjaya membuat aku bengang pada hari ni... Benci fb ! Okay fine ! aku tahu laa aku exam mass comm esk tp tak yah laa terlalu kejam pada aku ! Okay bye ! Luahan hati pada hari ni.. Slam and bye3.... aku nak pergi blaja.. Wish me all the best for exam tomorrow.. Love you guys.. ;)
Best nye dapat g mandi laut.. -Gambar Hiasan-

Tuesday, 25 October 2011

Teringat satu kisah..

Reactions: 
Assalamualaikum... semua.... Kaifa haluk?? Tetibe aku teringat satu cerita ni... Dh lama dh tp asyik terlupa nk cerita kat korang.. hehehe
Kisah kini bermulaaaa.....
One fine day di UM... apa aku buat kat UM?? Nak pergi tgk konsert sempena majlis penutup FESKUM.... okay sambung balik ceritera kita... sebelom jumpa tmpt dewan konsert tuuu kitorang jalan la sepanjang jalan... ye la nak cari dewan tuu laa... dh namanya bru 1st time datang UM tuu mmg tak tahu la kan dewan tu di mana... dlm duk jln2 cari dewan tuu kitorang panggil sorang abg UM kat situ... dia tgh bwk motor masa tuu... rasanya tak de la laju mana dia bwk... tak dengar pun kitorang panggil... tak de la sedih mana pun ble dia cam tak dengar... Satu lagi kitorang panggil dia bukan sbb kitorang gatal or nak ngurat dia okay... tp nk bgth dia yg tongkat motor dia, dia lupa nak angkat... Dia buat bodoh je masa kitorang panggil... hisy... Kot la terjatuh ke apa ke... kan kitorang gelak malu... Lpas tu kitorang pun sambung la balik perjalanan mencari dewan... Alhamdulillah jumpa dgn berkat usaha mencari dan izin Allah.. :) Ni je nak cerita.. bukan pape pun.. heheeh :) <3

Sunday, 23 October 2011

My dear cousin....

Reactions: 


Sambungan daripada kelahiran yang dinanti....

Gmbr yg first adalah aliya... baby girl yg bru lahir 3-4 bln lpas...
Manakala gmbr second tu Ameen.. abg kepada Aliya...
Ni gmbr time raya yg lepas... (gle lmbr upload kann??)
Biasa la time tu sibuk ngan urusan masuk ke Gombak !
Hahahah... :)
Comel kann diorang??? Tak sabar nk blik jumpa diorang... hehe

Mid Term are COMING !!!!!!!!!!

Reactions: 
Salam sayang buat semua sahabat2... :) Apa khabar?? Hope korang semua sihat2 je okay.. How about me?? Alhamdulillah sentiasa sihat... Mesti la kena sihat ! Tu nmpk tak title kat atas tu?? Mid term are making their way to me.. hahaha (gaya gempak).. Macam tak pernah mid term kann tp kann ni first mid term kat gombak.. cuak2... takot nk hadapi.. Sedar tak sedar dh nk mid term kann.. Padahal rasa cam bru je start belajar, msuk class apa semua.. haiii begitu cepat masa berlalu... Biasa laa tu kann.. Masa mula2 dtg haii lmbt la plak masa berlalu sbb nk blik rumah.. skrang hai dh nk mid term dh?? wahhh mmg tak sedar masa berlalu... mcm2 dh yg aku blajar kat uia Gombak ni.... ni bru 1st year blom lg 2nd year,3rd year... huhuhuhu tak sabar nk tunggu sem2 akan dtg... Apa la lg yg akan aku belajar tentang hidup di dunia dan di akhirat.... :)

Friday, 21 October 2011

Merenung Langit Ilahi....

Reactions: 
Dalam perjalanan pergi ke class mahupun pulang ke class.. Andai ada kesempatan dan peluang, pasti aku tidak akan melepaskan peluang untuk menatap ketenangan hari di dada langait Ilahi... Maklumlah, campus UIA ini dikatakan 'walking campus' so sah2 la kena berjalan tanpa henti menggunakan kaki walau ke mana pun arah tujuan tu kann... hehehehe(mengarut je).. Tetibe teringat kepada kakak usrahku, Sr.Fitriyah, sekiranya kita memandang dunia dengan melihat kepada kebesaran Allah pasti air mata kita jatuh gugur membasahi pipi... Jujur, hati yg gelisah pasti tenang dan damai tatkala melihat awan dan langit yang juga tenang berarak... Indah sungguh ciptaan Allah... Terkadang kita tidak sedar bahawa kita tak pernah bersyukur dengan apa yang diberikan oleh Allah.. Bila panas sikit je, alah panasnye laaa..Bila hujan plak, alamak hujan la plak.. adoii.. (to be true,aku salah sorang yg suka mengadu camtu)... Sungguh tak bersyukur kann aku ni... Padahal dh mmg sgt bertuah bila kita dilahirkan sebagai Islam... Cube2 la bersyukur dgn apa yg ada dan dgn apa yg diberikan...


Salam sayang..
Mirza Hashim... <3

Wednesday, 19 October 2011

Poetry Video by Brillianaires....

Reactions: 


Salam buat semua.... hai dah agak lama kan ak xupdate blog ak ni...
Biasa la org tgh busy memanjang ni....
Padahal xde la busy sgt pun... 
Propa je semua tuu...
Hah mesti korang pelik kannn...
Video ap kat atas ni....???
Why dont you guys check it out....:DD
Then after that I ll story morry with you okay... heehehhe
Amacam?? okay tak video ni??? 
ni untuk class project by group...
:DD