Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 29 September 2012

Hipokrit terasa...

Reactions: 
Mr. Blog...
Bila aku mengatakan aku kuat..
Sebenarnya aku lemah di dalam..
Hipokritnya terasa diri ini...
Arghhh mengapa aku perlu menjadi seperti ini??
Aku berlagak kuat utk apa sebenarnya??
Mengharapkan pujian??
Mengharapkan apa ??
Aku masih mencari cari alasan bodoh utk itu..
Jawapan itu ada dalam hati aku..
Ada dalam fikiran aku..
Tapi bukan mudah utk diri sendiri mengaku..
Ego aku sekeras ice berg??
Setinggi gunung Everest??
Mungkinkah itu ego aku yg sebenarnya??
Aku masih dalam perjalanan yg jauh utk membawa keluar ego itu dari dalam diri yg bersarang dgn penuh kepura-puraan...


Wasalam..
Mirza H.

Pendam

Reactions: 
Mr. Blog...
Sakit terasa bila kita pendam semua benda sorang2..
Nak luahkan aku tak pandai..
Satu2nya yg akan mendengar adalah Tuhanku Allah..
Hidup ini umpama botol kosong yg terapung di tgh2 laut..
Sendirian.. Sorang2...
Tanpa teman...
Itu adalah satu hakikat yg pahit namun harus aku terima dan telan...
Pahitnya terus melekat ke dasar hati...
Tak mampu utk aku menghakisnya..
Dalam kegelapan aku ternampak cahaya...
Hadirnya satu kenyataan bahawa aku masih mempunyai Allah sebagai kekuatan..
Keluarga yg sentiasa mendoakan aku...
Sungguh aku rindu dengan keluarga ku..
Tapi aku perlu belajar dan menggenggam sebuah ijazah...
Demi merubah nasib keluarga..
Dengan kesakitan yg ada akan aku berusaha utk berjaya..
Dan aku akan terus PENDAM... jauhh di sudut hati yg terdalam...............................

Friday, 28 September 2012

My First Event

Reactions: 
Salam Mr. Blog :)
30 sept ni kann aku ada event tau.. Rehlah Wardah Ukhti Nasyidfm.. aku jd program coordinator.. takot plak rasanya.. Setakat ni kann org yg register baru 7 org.. sedangkan kami perlukan 25 org.. beza gila kann no tuu.. takot la tak lepas target.. dh mcm2 yyg aku buat.. promote kat semua tmpt.. tp ttp tak ramai yg nk join.. skrang ni aku rasa stress dan not feeling well.. what if tak ramai yg nk join.. i really don't know what to do.. feel like wanna cry but i know I have to be strong right ! can I just cry???? who should i spill all this thing??

Friday, 21 September 2012

I wanna Know !

Reactions: 
Mr. Blog I dont know whether I like this guy or not.. I think I treat him just like my other friends.. but then one of my friend told me that she think he likes me.. what should I do? I dont want to give him a false hope.. I liked how we are right now.. Stay as a friend is much more prefer by me rather than have him as my boyfriend coz I hate being ended up as an enemy..I dont wanna think about it but I kept thinking.. well maybe deep inside my heart i do like him but Love? maybe not yet to that stage.. ohhh damn I hate myself !

Masuk UIA balik !

Reactions: 
Salam Mr. Blog :) Sy harap awk sihat je :D mesti awk rindu kita kann?? kita pun rindu awk sgt2 *gediks*
hah kita nk bgth kita dh masuk UIA balik.. Bermulanya sem baru utk sesi 2012/2013 huhuhu... Dh dua minggu masuk bru nk update kann.. Sorry la awk kita sibuk ngan mcm2 benda.. Penat tau awk.. tp sbb kita ad kwn2 dan keluarga yg sentiasa di sisi kita akan kuat.. Don't worry :) byk kita nk cite tau.. Ohh sem ni kann kita dh satu bilik ngan Pija.. So boleh la blaja same2 kann.. Maka ada yang menjaga kita kann.. hikhikhik sem ni kita tak suka hari selasa dan khamis sbb class pagi sampai ptg tau awk.. Penat ohh..