Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, 31 July 2011

Jom Gelak2 Sket....

Reactions: 
Jom kita bergelak sebentar atau senyum sejenak.

i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar


ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan Ipin
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan


iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:
Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat




Pastu postkan kat comment apa yang anda semua dapat.haha ! :D

Saturday, 30 July 2011

MELATAH..............?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactions: 
Assalamualaikum...
Jgn tye sy kenapa title sy MELATAH ....
Sy pun tak tahu... Saja je la nk kongsi info sket pasal latah ni..
Tp sy bukan la expert pun pasal ni...
Sy xde la buat kajian segala bagai pasal melatah ni tp tahu la jugak sedikit sebanyak pasal melatah ni...
Tp kann sy rasa melatah ni mcm dh jd satu penyakit yg serius dan berjangkit....
Melatah ni sebenarnya berbahaya and boleh jd serius.. 
Ada org susah nk buang tabiat melatah ni... Kadang2 org tu akan menjadi ganas kerana latah..
Perlakuan latah ni sebenarnya boleh menyebabkan kecederaan kepada org yg melatah juga kepada org di sekeliling org yg melatah..
Org yg melatah ni xsedar pun semasa mereka melatah..
Perbuatan yg dilakukan oleh mereka adalah secara unconsious..
Seharusnya kita berusaha mengelak daripada org yg melatah ni..
Maksud sy adalah cuba untuk tidak mencuit ataupun cuba untuk mengejutkna mereka...
So,if you have a friend yg melatah better tlg dia  sebelom latah dia menjadi lebih teruk...
ok la sedikit info untuk korang...
klu rasa xde info,buat2 la mcm ad info ea... hikhikhik.. :)
Salam sayang...
Selamat berpuasa....


Thursday, 28 July 2011

PUASA OHH PUASA.....

Reactions: 
Assalamualaikum...
Wah lg  3-4 hari je nk puasa kannn...
Persiapan camne ??
Nk sambut puasa mesti la meriah kann??
Tp sy punya xde la meriah sgt sbb kekurangan ahli la..
Hah ayah sy maybe blk rumah pada minggu ke 2 puasa...
Awal2 dh xdpt sambut ngan ayah...
Urmm xpe la sy dan adk2 fhm..
Itu la tugas seorang bapa...
Apa2 pun tahun ni best sbb dpt puasa kat rumah dgn adk2 n mak..
Ala 6t dpt jugak puasa ngan ayah...
Sy mmg dh xsabar nk puasa...


Bulan puasa ni best taw...
Sy rasa suasana dia laen taw, 
mmg laen sgt..
dari hari biasa...
Kadang2 sy rasa bau bulan puasa pun laen
dari bulan biasa..
mesti korang
ras pelik kann???
Betul taw xtipu...
mmg rasa laen sgt...
agaknya tu la kuasa magic bulan yg penuh dgn keberkatan....


Oleh sbb puasa dh nk dkt,
maka sy ucapkan selamat berpuasa...
jgn ponteng puasa n terawih...
ok..!!!
Salam sayang...
Bye2...
<3

Thursday, 21 July 2011

Pelakon???

Reactions: 
Assalamualaikum semua....

Apa khabar ?? Harap korang sihat je la ye... :D
Hah ari tu last episod Marimar and Juvana tgk x??
Gempak kan ending dia(padahal dh mmg bole diagak dh)
ok la mesti korang pelik tgk title hari ni kann???
Mesti Si Mirza ni dh ting tong ni...
Isyyhhh xbaik tau...
Ye la ye la  tahu gurau je....
Ok saya nk tanye la ea, korang rasa pelakon utama ke pelakon pembantu yg lagi penting??
Adoii apa la Mirza ni tanya soalan luar spm ni kann?? hikhikhik...
Jawab je la....
Pelakon Utama !!!
Pelakon Pembantu!!!
Tapi bagi Mirza pelakon pembantu lg penting, sbb ap??
Hah ni yg nk cite ni....

Sebab nye pelakon pembantu la yg mencorakkan dan mencantikkan lg sesebuah cerita tu...
Cuba korang bayangkan xde pelakon pembantu korang rasa watak utama berkembang ke??
Watak pembantu la yg bg pilihan dkat watak utama untuk membuat keputusan...
Sama la mcm kita kat dunia ni... Dalam cerita kita of course la kita watak utama...
Tapi dalam cerita org laen??? Yup kita adalah watak sampingan...
Takde kita, sunyi la watak utama, tak menyerlah la cerita tuu...
Jadi sebenarnya Mirza nk cakap pilih la kawan yg btul2 baik tuk jadikan kita watak utama yg baikjuga....
Kalau la korang pilih watak sampingan yg kurang baik, maka korang watak utama pun jadi kurang baik laa...
Jadi cerita korang plak mungkin jd
worse....


So korang dh fhm ke blom ap yg Mirza cakapkan ni??
Akhir kata berusahalah untuk membuat cerita kita sedapnya macam buah apple....
hikhikihkhik....
Dan jgn lupa, solat, doa dan sentiasa la beribadat kepada yg diatas, Allah SWT....
supaya kita diberi panduan dan jalan yg mudah semasa memilih kawan2...
Assalamualiakum...
Sampai bertemu lagi di laen post....
Jaga diri....



Monday, 18 July 2011

The Last Episode Of MARIMAR

Reactions: 
Salam ppl... <3

Alahhh hari ni dh episod last Marimar.... TT.TT
Korang tengok taw hari ni...
Mesti gempak ending dia, mane taknye dh berapa bulan cerita ni.. sampai dh jd top story kat tv3...
Tapi kan macam dh boleh agak kan ending dia..
Si Marimar dan Si Sergio mesti kahwin punya....
Si Angelika(konon Angel la kann) confirm mati ....
Tak caya?? Jom kita saksikan cerita dia ptg ni pukul 3 ptg,tv3... :D
Agak2 korang la kan dalam dunia sebenar ada ke tidak kes atau cerita mcm ni??
saya rasa cam ad je.. dalam dunia sekarang..
nothing imposibble...
dunia hari ni mcm2 benda boleh jd...
tak payah nk heran, naik pelik ke ap...
mmg bole jd....
So lebih baik kita berhati2 agar benda2 yg tidak kita inginkan terjadi okayy.... :D <3

Erti Sahabat....

Reactions: 
Assalamualaikum....... Apa khabar kawan2 sekalian???

Ad org kata kawan, teman, dan sahabat itu berbeza maksudnya... Sy pun xthu sgt la kann maksudnya.. Tapi kawan tu xselalu bersama kita, teman tu pulak dh namanya teman sekadar teman je la kot... tapi Sahabat adalah org yg selalu bersama kita dalam susah, senang, gembira, mahupun sedih... Sayangnya ada juga yg tak tahu nk menghargai nilai Friendship... Agak kurang pandai kan bila org tak tahu nk menghargai sahabat ni kann...

Saya ada 1 cerita, mungkin boleh dijadikan pengajaran... Namun cerita ini bukanlah nk memburuk-burukkan sesiapa.. So if ada la hamba Allah yg terasa, mintak maaf laa ye.. Xde niat tersembunyi mahupun terang terangan... hikhikhik..(ap punya ayat la kann)

Kalau la seseorang tu tahu menghargai kawan dia, awk semua rasa la kan sanggup ke dia untuk merampas kekasih kawannya sendiri, malah yg lebih KEJAM lagi, dia tahu kawan dia tu masih lagi bercouple...
Wahh tindakan yg baik dan cerdik kann...
Tapi apa yg lagi best, dia boleh pergi serang kawan dia tu dgn bermacam-macam perkataan yg hanya Allah sahaja yg tahu...
Sungguh tidak disangka, rakan yg brwajah baik rupa2nya hanya tahu bermuka2... Sudah la merampas boyfriend kawan sendiri, boleh pulak pergi serang kawan tu, padahal dh terang lagi bersuluh n sah salah dia sbb pergi rampas hak org. Lagi satu kalau pergi serang kawan tu sahaja xpe, ni pergi jugak serang kawan baik kepada kawan yg dirampas kekasih itu... Masya Allah beginikah sahabat dunia hari ini??? 
Ya Allah, semoga Kau memberikan kesedaran kepada hambaMu yg suka merampas hak org.. Malahan juga, disebabkan oleh mulut "wangi" nya itu, 3 sahabat baik hampir bergaduh besar kerana fitnah yg ditaburnya... Saya jugak tak faham kenapa dia bersikap begitu.. Agaknya kerana perangai buruk dia telah diketahui oleh teman2nya yg laen, maka dia sakit hati dgn persahabatan yg erat 3 sekawan td, lalu difitnahnya mereka... Akan tetapi dia lupa pada yg di atas, Dia tak pernah tidur. Mungkin kerana keikhlasan hati 3 sekawan td yg berkawan kerana Allah....
Allah telah mentautkan kembali tali persahabatan itu, Alhamdulillah....

Nah kawan2, bagaimanakah jika mendapat kawan yg suka merampas hak org, buat cerita yg bukan2... Dh tahu salah masih nk menyangkal???
Jikalau saya, saya berharap dan berdoa tidak akn berjumpa dgn kawan seperti ini agar tidak hilang perasaan percaya kepada sahabat dan sesungguhnya saya berkawan dgn kamu semua kerana Allah... 

Salam...
Terima kasih kerana sudi membaca..
Feel free to drop the comment...

Friday, 15 July 2011

A word !

Reactions: 
Assalamualaikum....
Alhamdulillah hari ini aku masih diberi kesempatan oleh Allah SWT untuk terus hidup di muka bumi ini dan terus berusaha untuk menyebarkan tentang Islam yg indah.... Hari ini genap 19 tahun aku hidup tetapi tiba2 aku terfikir apakah sumbangan aku kepada Agamaku? Diriku? Keluargaku? Bangsaku? Negaraku? Mungkin satu hari nanti aku akan dapat melakukan sesuatu yg baik kepada agamaku yg tercinta.. Amin... Aku juga bersyukur kerana mempunyai kwn2 n family yg sygkan aku.. Terima kasih untuk semua yg Kau berikan untukku, Ya Allah...
Aku juga berharap semoga dengan bertambah usiaku, keimananku juga akan bertambah... Amin... :D <3
Assalamualaikum....

Thursday, 14 July 2011

Ramadhan.......

Reactions: 

Dunia.......

Reactions: 
Dunia ini adalah pentas lakonan sandiwara....
Kita adalah pelakon yg mencorak sendiri dunia lakonan kita....
Skrip yg terbaik itu adalah panduan untuk kita melakonkan watak kita...
Pengarah yg tidak pernah tidur untuk melihat segala lakonan kita...
Krew2 yg taat setia untuk mencatat segala lakonan kita...
Sememangnya kita adalah pelakon yg terbaik dalam menipu...
Kita handal dalam bab berpura2....
Kita terhebat dalam bersandiwara....
Ya di dunia mmg kita boleh terlepas untuk semua kejahatan yg dilakukan....
Tapi..........
Yakin ke boleh lepas masa kat akjirat nanti???

Bawak2lah bertaubat....
Hidup ni dah tak lama....
Dunia ni pun hanya sementara je....
Hai, masih tak sedar diri lg??
Apa???
Kubur masing2??
Mmg la kubur ko ngan ak asing2...
Ad ke ak kata sama?? sekali?? Satu kubur??
Tak de kann???
Tu la bila diri tu rasa bersalah....
Yg ak ckp tuk kebaikan n dgn nada yg tak sarcastic pun ko bleh rasa cam sarkastikus....
Ap la nk jd ngan manusia hari ini, zaman ini, era ini.....

Aku tahu la ak bkn baik sgt...
Tapi tak salah if aku nk nasihatkan,tegur,beri tunjuk ajar kepada saudara seIslam kann??
Atas dunia bole la ckp sesuka hati...
Kat akhirat???!!
Mulut tu kena tutup...!!
Yg bercakap adalah anggota tubuh badan yg laen...
So, just nk cakap la pilihan mmg ada kat tgn ko...
tp aku sekadar memberi pilihan ke arah kebaikan..
tu je yg ak nk ckp....

P/S: Aku pun xthu ap yg ak mengarut.. Maybe jugak ni adalah suara hati aku yg tak puas hati bila aku bg nasihat baik2.. Hamba Allah itu buat derk, Membebel blk kat aku, kata aku kurang ajar... Jgn menyibuk urusan org.. Sorry if ada yg terasa.......... kot la ada yg still xsedar diri tu.. tgk2 la video ni ea... maybe ada la sket2 kaitan video with this post.. I guess.. hehehe..
video
For this video, credit and thanks to my fren, Shazana... this is her blog.. feel free to visit.. :D
http://shahimarzone.blogspot.com/


My Mum

Reactions: 
Hah, mak sy dpt kerja.... kerja jual ikan dekat pasar... Alhamdulillah rezeki Allah bg... So,mulai hari ini sy kena masak la tuk adk2... xpe masak simple je... esk mak pergi kelantan, 2 hari... Semoga perjalanan mak berjalan lancar n selamat.. xkisah la esk birthday ak, mak xde pun xpe... buat ap nk celebrate?? baik buat solat hajat n berdoa kann??? :)
xpe la.. tahun lepas pun ak xsambut ngan family.. tu pun nasib baik tahun ni birthday jatuh ari jumaat, at least ad adk2 temankan.. heehehhe tu pun dh lebih dari cukup.... Alhamdulillah...

Hot FM

Reactions: 
Hot FM: "Lebih Hangat Daripada Biasa"

Sahabat Di CFSIIUM (Peers)

Reactions: 
Assalamualaikum....
Sepanjang di Cfs, sy ada join satu club, iaitu Peers di bawah Counseling and Guidance Unit....
Hah nk thu ap 'kerja' kami???? heheehehe 
Selalunya kami akn mengadakan motivational talk sekali sebulan... So,activity tu jd monthly event Peers...
Bila bulan puasa,activity seperti jejak terawih akn dijalankan.. Apa itu jejak terawih??
Jejak terawih ni adalah kita akn berterawih di masjid2 yg sedikit jauh from Cfs IIUM....
Setakat ni mmg ramai yg join so hopefully after this pun ramai akn join...
Sy juga berpeluang untuk mengambil gambar bersama rakan2 Peers yg laen untuk dijadikan sebagai kenangan kami bersama...
Sesungguhnya mereka adalah antara rakan2 baik sy sepanjang pengajian di sana.....
Semoga ukhuwah persahabatan di antara kami akan sentiasa berkekalan.. Ameen...
Ini adalah link untuk ke page Peers, feel free to click 'LIKE'.... ok..... :D <3
http://www.facebook.com/pages/Peers-Cfsiium-Nilai/168630176533680
DAN DIBAWAH INI PULA ADALAH GAMBAR2 YG DIAMBIL UNTUK KENANGAN KAMI SEMUA.....
Enjoy the show okeyyy!!!!!!!!!!!!
Formal punya !! hikhikhik..

Free Style !!!!!! Yeah :)

Smile Everyone..................

Xthu ler gaya ap ni ????!!!!

Ad yg buat bentuk <3 ad yg xthu nk buat ap.... hikh

Okeyy 123 say happy................... haahahaha

Tak tahu la kenapa si Epui tu ddk kat depan mcm tu........ ehehehehehe


Thanks 4 read n watching !!!!!!!
Salam.... Bye2.... (>.<)

Tuesday, 12 July 2011

My Best Buddies..........

Reactions: 
Sy pun xthu knape sy nk cerita pasal my best buddies ari ni..
Maybe sbb rindu kot....... hahahaha...
Terus terang mmg rasa rindu kat kwn2 tu .... ye la selama setahun kat pusat asasi tu mereka la tempat mengadu,bermanja,lepak sekali....
kwn2 sy tu namanya: jeng jeng jeng.... wahh wahhh.. mcm nk buat nominees... ahahaha...
Syak,Syera,Fatin,Fina,Fieza,Kinah..... I Miss You All So Much...
Teringat plak time kita lepak sama2 kat mcd... mmg klu kita ad masa free from class mesti pergi lepak kat mcd kann?? then gelak2 mcm org sakit jiwa sbb lawak melampau...
ingat x kita usik si fatin amirah coz dia mkn pakai sos tomato,yg laen semua pakai sos cili... kita kata nk ambik kan kerusi baby for her.... that time was very funny.... Hahahaha...
then bila kita dh abis mkn,korang suruh ak kemaskan meja coz ak kerja kat mcd la konon kann... buang sampah ke dlm tong sampah tu kann... hikhikhik.. puas hati korang gelak n take picture while I was doing my job tu right??? 
those memory mmg xkn luput dlm ingatan kann?? Lagi2 time kita usik si kinah tu(bini abu talha) kann... hahahaha.. bila fikir2 blk... mmg nakal kann kita ni... asyik usik n buli org je kerja.... sampai bengang n blush kita buat... heehehehe... sorry kwn2 yg terkena just kidding to make it as our sweet memory in my heart !!!!!!!!! :D <3
Rasanya xlengkap cerita ni tanpa gambar2 yg diambil tuk kenangkan blk event tu kann??? Jadi dgn rasa rendah dirinya sy letakkan sikit gambar2 kita semua... Enjoyy!!!!!!!! Miss you all....... :D <3
Happy Faces !!!!!!! Kenyang mmg la happy kannn !!!!!!!!!!

Drive thru !!!!!!!! Jom jom jom !!!!!!

Cepat pegang air ak...  !!!!!! hahahaa

Cium Pokok??? Ohhh tidak !!!!!!

Cepat kemas.... ko kann pekerja mcd ! Hahahaa

"Tu tgk kat sana la....." take a pict ! ahaha

Hahahaa... anak2 dara sibuk buat gaya yg ntah pape ! hikhikhik...

"Syera ni nk cari gaduh ke??? jgn nk buat muka camtu ea kat Mirza"...

Debate dlm mcd ! Terbaikkkk dari ladang ! :) <3

Mkn2.... Yammm... Ngappp.......... hikhikhik.....

Twinz tp xseiras hehehe....

Mirza,Syak.Amy,Zurin

Mirza and Syak

Dari kiri: Fina,Syera,Mirza,Kinah

Saturday, 9 July 2011

The Engagement of My Cousin...........

Reactions: 
Pada 2nd July yg lalu,bertempat di Negeri Sembilan(specific place xthu)... Telah termenterai satu ikatan pertunangan antara sepupu sy iaitu Iskandar Mahaputera(wahh nama mcm anak raja kann) dgn kak Ida(sy xthu nama penuh n panjang-sorry)...
Walaupun sy xdpt mengikuti majlis tersebut,namun thanks to my cousin, Haneim Sulong kerana telah menjadi jurugambar xbertauliah,xberbayar n xrasmi kerana berkat usaha gigih beliau.. Dapatlah sy melihat gambar2 pertunangan tersebut... hehehe... mmg sangat meriah n menarik... mari kita bersama2 saksikan kemeriahan majlis pertunangan tersebut.... Congrats Abg Is !!!!! :D
Insya Allah majlis kenduri kendara akn diadakan pada tahun hadapan....

P/S: Sy nk jd tukang bagi telur bole???? heheehe....

Hah inilah gambar2 tu.... Jom Scrolllllll Ramai2......

Barisan anak2 dara yg membawa brg hantaran.... Berkenan????

Antara brg2 hantaran.... Sungguh cun....

Okay dh sarung dh cincin.... merahnye inai Mama....

Rombongan Mama Dah..... Hensem abg spek itam tu !!!

Tuan Rumah oooo Tuan Rumah.... Kami Datang ni................

Pasangan Merpati 2 Sejoli......

Sarung jgn xsarung !!!!!!!! hikhikhik....

One Big Family......

Ehhhh anak2 dara lg.... Mane la mak2 dara ni????

Wahhhh cantik tertarik menarik.... Bole la tiru sket2..... hahaaha

Ni la cincin pertunangan.... Ringkas tapi menarik...

Sama cantik sama handsome..... Aiks salah ayat ke???

Calon Imam Muda UIAM.......... My Cousin wif his Mama....

Baru nampak sorang mak dara kat depan... Aiks bru perasan ramai jugak mak dara kat belakang !!!!!!!! Malu kot....

Kat sini la tempat kejadian tu berlaku... tu tu tu....(nmpk x ad org tunjuk kat satu spot)

Tahniah Sbb Dh Bertunang ! Welcome to the Family..... :D

Kelahiran Yg Dinanti2kan.....

Reactions: 
Alhamdulillah tepat jam 2.30 ptg,hari jumaat bersamaan 24.6.11... telah lahir seorang bayi perempuan comel... Tahniah kepada Ayah Su Fauzi n Cik Su Shiela... :D
Setelah 2 minggu pening mencari nama yg sesuai buat tuan puteri pertama itu, akhirnya satu nama telah dipilih.. iaitu Nur Aliya Zulaikha (sorry if salah eja nama)... Wahh semoga anak ini akn menjadi kebanggaan keluarganya... Inilah gambar bayi tersebut..
So Sweet n Cute....







Nur Aliya Zulaikha


Sungguh comel kann gambar2 bayi ni....
Apa2 pun semoga sentiasa dirahmati oleh Allah n Sihat selalu... Ameen... :D












Anak pertama mereka adalah Muhammad Al-Ameen... Sekarang berusia setahun lebih... Dibawah adalah gambar2 Ameen...




Ni la Ameen... So cute kann.. :)

Comel nye dia... 

Friday, 8 July 2011

Kenangan 2010...........

Reactions: 
Assalamualaikum...
hai tetiba teringat plak kat kwn2 form 4 n 5...
dlm duk teringat kat kwn2 tu, tetiba terimbau kembali accident yg berlaku kira2 2 minggu sebelom daftar kat uia...
nk thu ap yg terjadi sebenarnya??
hah ni nk cite ni.. meh meh... klu nk thu baca la cite di bawah ni... ok.. :D

Cerita bermula....
pada satu hari yg ak mmg lupa hari ap,tarikh bila... ak ckp la kat ayah ak,"ayah boleh x tlg antar akak pergi sekolah? nk jumpa cg2...". lalu dgn rela n senang hati ayah ak antar... sampai sekolah dia tinggal la ak.. then ak pun tunggu la kwn2 seangkatan yg dh janji nk dtg skali.. tunggu pye tunggu,dtg la mereka sambil tersengih2 mcm kerang wangi... siapa mereka?? mereka la cik fatin azni and cik adrina kita...
lepas selesai jumpa cg,sesi bertanya bertemu ramah selesai semuanya.. ak pun terasa nk pergi rumah cik wawa kita.. bukan jauh pun dri skolah. tp nk jugak suruh wawa dtg ambik ngan motor dia tu... lpas 2-3 saat cik wawa kita dtg,,.... thu x sape yg dtg skali????? POLICE.......... POLICE......... iye polis yg dtg.... kitorang pun panik la... mmg xbuat jenayah tp xde helmet la... adoiii... elok2 time nk blah tu,pak cik polis terlebih baik hati dtg.. Dia tye,"nk pergi mane ni? Helmet xde.. Klu awk jatuh kereta ke lori ke langgar bleh mati awk semua thu x??" Dalam hati ak adoii pak cik ni jgn la mintak lesen motor ak. Time tu ak bru ad lesen L kot.. nk mampus lesen L bwk motor mcm lesen P.... dh la ak bwk org...  tgh duk melayan otak gila ak ni.. tetibe2 pak cik polis 'muda' tu suruh pergi ambik Helmet dlu bru bleh pergi... Tgh syok bincang sape nk pergi ambik helmet kat rumah najwa (ye la time tu cik adrina je yg bwk helmet) polis2 tu dh masuk dlm skolah..
Ap lg ak trus naik motor,suruh si wawa tu naik moto,trus pecut... tp balasan cpat je dpt kann...tgh duk kalut bwk moto tu tetibe ak rasa tyar moto wawa yg ak bwk tu mcm nk cium tyar moto si adrina yg tgh dibawa oleh adrina.. ak pun elak laa.. skali nk elak tergolek jatuh dri moto pasal xdpt kawal btol2... mencium n makan pasir ak... pergghhh sedap gile r.. sakit wehhh... TP ad lg klakar time tu... Si Adrina n Si Fatin yg duk elok2 kat ats motor tu bleh plak moto xberhenti diorang pusing belakang nk tgk ak ngan si Wawa yg jatuh tu... Diorang pun jatuh skali lerr... last2 4-4 jatuh.. HAHHAHAHA.... semua dpt sakit.... tanpa membuang masa kitorang trus angkat moto,ak bwk blk moto tu.. blah cpat2 dri kawasan kejadian.... sepanjang jln org pandang kitorang... paling teruk ak la... dri muka sampai kaki luka... mmg teruk... lpas bersihkan luka.. duk rilex jap.. pastu wawa antar ak blk kat sekolah sbb tunggu ayah ak kat situ.. Lupa plak selipar ak dh tercabut sebelah... ahahhaha...
Sampai2 je ayah ak ak pun tunjuk muka ak kat ayah ak.. terkejut la org tua tu.. antar pg td cantik,elok je anak dara dia.. blk ptg tu Hah ambik ko.. dgn luka,darah...selipar ak campak masuk dlm bakul moto.. blk rumah lg best.. Mak ak laaa.. perghhh dh sakit,membebel lg.. nasib bkn moto ak.. klu x lg teruk kne...  mlm tu ayah ak letak kayu manis yg telah diasah ngan air.. ltak kat luka.. pedih glerrr doe... lpas tu ak rilex je bwk moto,nasib xtrauma... ahahahah... ble ingat blk rasa cam klakar la plak... ap korang rasa???

Thursday, 7 July 2011

Promote... Promote....

Reactions: 
IOPE merupakan satu jenama kosmetik unggul di Korea keluaran syarikat Amore Pasific. Syarikat ini merupakan pengeluar kosmetik terbesar di Korea, antara jenama lain keluaran syarikat ini adalah seperti Laneige, MAMONDE, ETUDE, Espoir dan Odyssey.


Ada berpuluh-puluh product berjenama IOPE tetapi kami akan fokuskan jualan kepada 'Whitegen Line' sahaja kerana keserasian product ini terbukti sesuai dengan wanita Asia yang inginkan kulit putih berseri dan kelihatan anjal.


Patented ingredients inhibit the formation of melanin , improving and brightening your skin tone. The products also helps detox harmful substances and toxins to help restore the damage skin while preventing pigmentation.
Whitegen Cleansing Foam    Whitegen Luminous Emulsion
Cleansing with a rich foam that brightens the skin tone.


Usage:
After wetting hands and face with warm water, taken a portion on palm, generate foam, and wash by massaging gently.
Brightening emulsion that makes the skin clean and clear through anti-oxidant effects.


Usage:
After using the softener, pump 2~3 times and gently apply it over the face from the center outward.

Whitegen Clearing Softener    Whitegen Essence Ampoule
Brightening Softener that creates a clean, smooth foundation for the skin similar to a facial peeling.


Usage:
After washing the face, gently wipe it onto the face from the center outward using a cotton pad.
Highly concentrated brightening essence to improve skin tone for a bright and even skin complexion.


Usage:
Every morning and night, after using emulsion, pump one or two times and gently apply all over the face. For darker spots, apply one more time and meticulously massage to adsorb it deeply into the skin.

Whitegen Intense Cream    Whitegen Sun Cream SPF45
Brightening cream that gives firm, vibrant skin through concentrated ingredients.


Usage:
After using the essence, gently apply it over the face from the center outward and lightly tab on the face for adsorption.




Usage:

Wednesday, 6 July 2011

Graduation Day

Reactions: 
Tarikh bersejarah 31 Okt 2009,Sabtu.. mmg xkn dpt dilupakan krn hari tu bdak2 form 5 n 6 telah graduate from SMK Dato Razali Ismail... Saksikan kemeriahan majlis itu...
My Class 5AL FARABI :)

Semua pelajar yg dpt grade bergambar bersama2...

Ni antara awek2 sy di sekolah.. Miss you all.... <3

Pun sama mcm gmbr td tp ad pertambahan sorang lg awek sy.. <3

Kwn2 sy yg sy rindu sgt2... heheeh

Bila la bleh jumpa ea???

Jejaka2 idaman 5 Al-Farabi.. hikhikhik...

Cantik kann gmbr ni... sweet gile... :) <3

Sahabat sy,aida... :)