Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 5 April 2014

*The Sweet Venom*

Reactions: 
My sweet venom..
You are like a puzzle..
That I can't solve..
You are like coffee,
that I'm addicted to..
You are like a perfume,
that I love so much..
You like a book,
that I have to explore to understand it...
You like a candy,
that have a surprise at the center..
You like a jewel,
that is so rare and hard to find..
You like a lavender,
that give a calmness in my heart...
You and I..
Just like moon and star..
Seems near yet far away..
Your sweet talking yet harmful to me..
Without you,
I feel suffocated..
With you,
I feel restless..
Yet i still want,
To be with YOU !
My Sweet Venom...

By: SHaH (Siti Hamizah Hashim)

*Sumber inspirasi biarlah rahsia*

:)


Saturday, 15 March 2014

CiTRA Al-Wafiyyah UIAM at Festival Marhaban Harmoni-V Terbuka UPM 1Malaysia

Reactions: 
Alhamdulillah... Pasukan kami berjaya mendapat tempat kedua dalam festival tersebut... Allah, jujur aku tak sangka mereka menang.. Selepas sahaja MC umumkan tempat ketiga, aku rasa sudah tiada rezeki kami.. Namun, kuasa Allah mengatasi segala2nya.. Terima kasih Allah untuk rezeki itu... Sedikit gambar sepanjang program tersebut berlangsung... :) Bertempat di Dewan Sri Harmoni Kolej Kelima, UPM. Bermula 07-09 March 2014...

http://www.youtube.com/watch?v=mZ-uHSkYddc






















HUJAN

Reactions: 
Hujan....
Datangnya ia membawa pergi segala kekusutan di hati..
Hujan...
Datangnya ia membasahi bumi dan hatiku yang dilanda resah..
Hujan..
Baunya wangi menusuk dalam rongga hidung...
Hujan..
Sejuknya sehingga ke tulang...
Hujan...
Ianya satu rahmat Allah SWT...
Hujan...
Ia membawa pergi segala memori itu...
Hujan..
Terima kasih kerana sudi turun membasahi diriku...
Hujan...
Terima kasih kerana kau bawa memori itu pergi jauh dari ku...
Hujan... Hujan.. Hujan...
Turunlah lagi membasahi hatiku yang sedang panas...
Hujan.. Hujan.. Hujan...
I love the smell of the rain <3

Wednesday, 1 January 2014

It's New Year People............

Reactions: 
Hola Mr Bloggie... heeeee
It is officially new year, 2014...
Hurmmm I still can't believe it though...
This year I gonna be 22 y/o...
Hahahaha.. but of course not until it's JULY !!!!!!!
That is just the imagination that will be a reality soon...
Soooo... This new year, like always I'm just gonna stuck in my room.. Doing nothing... I mean nothing as in going out or whatever... hahahaa I never care anyway whether it is new year or old year.. ha ha ha funny =='
I still have 2 more paper to go... But that can wait..
Since I have a gap for more than 1 week, huh, heaven right? I know !!! Tell me about it... Okay sorry.. Just mumbling, rumbling haahah... You can't stop me :p
My life I think it will always be the same.. Well you can't expect a miracle to come do you?? I mean this life of mine is not some fairy tale :p...
Well i do hope that I find my Mr.Right soon.. Well technically not that soon.. just soon... I just have 3 more semester to finish my degree.. Whoah, time really flies... Hurmm now i realize about that.. hahaha.... I see some people change for good.. some well you know vice versa... Lets not talk about that.. So my plan for this new year, for the time being, I absolutely have nothing in my mind.. Try for another few days.. Perhaps by that time, I got some super good plan.... 2013 already left, gosh... It was just here 20 minutes ago.. =.= hahaaha...
Okay... Got to go now.. Ciau... <3 :)

Saturday, 21 December 2013

New Story

Reactions: 
Hello Hello... Hai Hai... Haha.. Aku ni dh kenapa?? Perghhh bru perasan.. byknya sarang labah2 =.=
Maaf ler udah lame tak bersihkan blog ni.. Dah lama tak login or update blog.. Ye la macam2 jadi.. Ni kira nak start story morry blk la ni... Okay.. cerita pertama, aku skrang dh tak jadi FC dah utk NC tp VP.. VP kau.. Aku rasa cam tak layak je... huhu.. Serious, bukan tipu tipuan.. cehhh.. hahaa... tapi kan kali ni tak main ambik2 je, adik2 yg vote.. tu kire mereka trust and yakin pada aku... Diri ini hanya mampu berdoa semoga mampu melakukan amanah yg diberikan sebaik mungkin.. cerita kedua, aku just pergi SYURA sbb ganti Mr.Pres yg katanya xdpt dtg sbb sister's wedding. okay je.. TETIBE kena jadi asst kpd biro welfare and dakwah.. welfare tu aku bleh terima lagi tp dakwah?? erkkk... mcm berat je tu.. tp aku percaya ada sebab kenapa Allah takdirkan aku ddk kat bwh biro tu... huhu.. cerita ketiga, final exam tinggal seminggu je lg.. aku ada 4 papers dlm 3 hari straight.. huhuh... tak tahu la camne nak hadapi tu.. Ya Allah berikan aku kekuatan.. Serious takot xleh jawab sbb pack jugaklah papers aku ni.. tp boleh plak update kat blog kann.. ada je masa tuk blog.. ngeee hahaahah.... cerita keempat, ni last sem k.murni,k.safi n k.sumaiyah.. rasa sedih plak sbb mereka antara senior terbaik yg pernah aku jumpa.. heehe.. lpas ni dh xleh lepak together.. sedihhhh.. nasib ada adik2 junior.. buli diorang la lpas ni.. jappp ke aku yg kena buli jap lg?? hahaahaha
Cerita terakhir.... AKU PERLU STUDY SEKARANG!!!!!!!!!!!! hahaaah.. okay Mr Bloggie.. I shall see you again when I feel like wanna see you hahaaahaha :p

Friday, 1 March 2013

Untitled

Reactions: 
Hello Mr. Blog :)

Hari ni hari jumaat.. so hari ni takde kelas...
hehehehe.. mula2 rasa cam bosan pastu rasa cam best la plakk takde kelas ni..
pejam celik pejam celik dah nak masuk minggu ke 5..
perghhhh cepatnya masa berlalu kann...
padahal selalu rasa hari tu lmbt je nak berakhir...
ye la dgn kelas merata tempat, sepanjang masa..
mmg la rasa masa hari tu lmbt je bergerak..
hahahaahaha
tp esk sabtu ada kelas... :(
pkul 8 pg plak tuuu...
susah tau nak bgn pepagi kat sini..
kalau kat rumah tu kann senang je nk bgn pepagi..
tetibe kann rasa rindu gile kat rumah...
minggu ke 7 balik rumahh...
yeah cuti midbreak...
so ada lagi dlm 3 minggu...
cepat2 lah masa...

andai engkau bisa terbang
pasti telah lama aku pinta kau utk terbang....
agar rasa rindu yg terpendam dalam hati ini,
bisa dilontar jauh ke angkasa sana..
tanpa perlu aku menanggungnya lagi...

ohhh kalau cuti sudah dekat
bermakna mid term pun around the corner..
hehehehe..
so takleh memain..
kena study memana yang rasa belum kemas dlm kepala...
TAPI KENAPA KEMALASAN SELALU MENGHALANG???
PERGI LA KAU PERGI KACAU ORANG LAIN..
TINGGALKAN AKU SENDIRI..

aku rasa kann aku ni dh senget laaa..
merapu tak abis2..
contohnya kenapa post ni bertitle, UNTITLED !
hahahaaha sbb aku byk mengarut dan merapu jeee..
sbb tu la untitled..
bebas !
seperti apa?????
BEBAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BEBAS!!!!!!!!!!!!!
BEBAS!!!!!!!!!!!
BEBAS!!!!!!!!

Okay laaaa
taknak mengarut gila2 lagi..
maka sy ingin reversekan diri sy dari blog ni...
hahaahahahahahahaahahahahahahaa
goodbye goodbye my princessss #ehhhhhh hahahaahahahaha


Goodbye,
Miss M. <3





Monday, 25 February 2013

kesibukkan yang semakin terasa....

Reactions: 
Hello hello hello...
What's up Mr. Blog :)
Hurmm sedar tak sedar kann dah almost 2 years kat yuyaye ni..
Cepat btol kan masa yg berlalu..
Kerja pun makin bertambah..
Bermakna kesibukan itu makin terasa dari hari ke hari..
Terkadang mcm nak lari je dari semua benda
tp benda tu takkan mungkin terjadi..
hahahaahahahahahahahha
lawak kann dlm hati teringin sgt nk buat tp 
urmmmmm harapan je la kann kalau nak menjadi..
ohh btw tetibe dpt msg dari VP NC
dia ckp dia letak aku jd ajk dlm syura..
mmg la kan aku ni tak cukup kerja then dia tambah workload aku plak..
nak marah tak boleh
kuasa besar tu kot
maka kena la terima seadanya
dh la tetibe tau
terkejut sgt2..
nasib takde sakit jantung..
adehhhhhh maka kesibukkan itu lagi la terasa :'(
Apa2 pun harap la dpt sesuaikan diri dgn semua benda
bukan sekejap tempoh utk pegang jawatan2 ni..
setahun..
perghhh kalau tak kuat kesabaran alamat habis laaaaaa...
haahahahahahahahahaaha
okay la rasanya sampai disini sahaja coretan yg tak berapa nak coret ni..
heeheheheheheheehehehe

Love,
MissM <3

Wednesday, 2 January 2013

Welcome 2013

Reactions: 
Hello Mr. Blog..
Its now 2013...
So Happy New Year to you..
Me as usual busy with final exams..
right now I'm study subject novel.. and I'm reading novel Wide Sargasso Sea..by Jean Rhys
its quite interesting novel with all the plot and characters.. heeee
anyways I been looking forward for going back home..
Daaa of course I have been looking forward to it.. I have been here for almost 2 months..
I miss my home and my family so much..
So wait for more story kay :)
Love ya... heee <3 <3 :)

Mirza H.