Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, 9 December 2012

Dikhianati... atau mengkhianati... ???

Reactions: 
Salam Mr. Blog.. :D
Aiks semalam dh berjumpa, hari ini berjumpa lagi kita..
Kalau sudah berjodoh... hehehe.. (kemain ayat aku ni kann)
Okay la hari ni nk bercerita sikit pasal seorang kawan ni.. (erk rasanya dh jadi enemy)
Nama perlulah dirahsiakan.. hakhakhak (gelak gedik)...
Korang, pernah tak urmm (baca tajuk post ni) hehehe (sempat lagi tuu) =.='
Be serious Mirza.. Okay2..
Long story - short : aku pernah DIKHIANATI.. oleh kawan yang aku percaya dan aku sgt rapat dgn dia..
Arakian...
Bermulanya perkenalan kami...
Ketika kami mula berkenalan aku tidaklah rapat mana dengannya..
Namun bermulanya short sem 3 2010/2011 di CFS Nilai (skrang CFS Nilai dah takde)
Short sem tak ramai sgt student so dari situ kitorang start rapat.. ke mana pergi kami selalu bersama.. Ohhh wait lupa nk cakap She's a girl ! hahahaa (kang ad yg ingat tu jantan lelaki)
To be precise aku dikhianati 2 bulan sebelum aku masuk ke Gombak..
One fine day tak silap aku time tu tgh bulan ramadhan.. (bulan yg mulia serta berkat kot)
Dia call aku...
"Babe boleh tak nak pinjam Rm*****?? I really need it now.. Please..", katanya Dia..
Maka aku pun memberi pinjam.. Aku terus ke bank.. Ye la kawan yg baik la katakan... :p
Pastu Dia janji akan balik secepat mungkin.. Namun janji tinggal janji..
capati tinggal tosei (ehh ada kaitan ke).. hahaha
Sampai hari ini dia tak mintak maaf kat kami kawan2nya yg telah dia khianati..
Serious aku tak tahu nak buat apa andai kata kitorang berjumpa kat bumi Allah ni..
Aku tak marah pasal dia tak bayar duit tu tp dia buat mcm dia kenal kitorang lagi selepas tak byr balik duit yg dia pinjam tuu.. Dan bukan aku sorang sahaja tau yg kena.. tp ramai lagi kengkawan yang terkena.. Anak yatim pun dia tipu.. tu bg aku SIAL gila...
Okay panas plak hati kita..
Chau cincau dulu laa..
Salam Mr. Blog.. hehe (sorry termarah n tercakap kasar plak)..

Mirza.H

Gambar yg mungkin ada kaitan..
Tapi mungkin juga tiada kaitan..
:)


Saturday, 8 December 2012

Pre-reg Sem 2 2012/2013

Reactions: 
Salam Mr. Blog..
Awak tahu kejap lagi pkul 12 malam sy akan pre-reg subject..
Sempat lagi kann sy update awk..
hehehee
Saya harapkan saya dapat reg semua subject yang saya nak.. kalau tak dapat, saya akan cuba utk reda.. huhuhu..
Tinggal lagi beberapa minit utk pre-reg..
Awak tahu saya sebenarnya takut sgt nak pre-reg...
Saya tak kisah kalau tak dapat satu kelas dgn Najla dan Pija sbb saya satu bilik dgn mereka..
Tapi saya takut sgt2 kalau tak dapat subject2 tuu..
Lambat lagi la saya nk grade kalau asyik extend je.. :'(
okay la saya nk mengundurkan diri dulu..
Doakan saya ye Mr. Blog.. :)
Salam..

Mirza.H

Friday, 7 December 2012

Programmes......

Reactions: 
Salam Mr. Blog... :)
I know you miss me..
which is why I feel like want to update YOU today..
Hehehe..
So what do I have in my minds??
Hurmm.. Well I got a few stories to share with you..
Last Weds, 5th Dec if I not mistaken.. I have joining one workshop..
Which was 'Bengkel Asas Penulisan' by Ustaz Zahiruddin Zabidi..
At first I don't feel like i wanna join it yeah since I have so many assignment.. 
But then I decided to go.. Well I think I could get something new, I mean the knowledges..
Right? Right? Hah ! I told you I was right.. Hahaha..
Anyways after I decided to join, I set my mind that I will get something new and I will used it..
So that night I went with Najla(http://cikrumpailaut.blogspot.com/).. 
Luckily I went with her.. You know the road that lead us to econs was kind of scaryyyyy.. oooooo..
Back to the story, so I was totally enjoyed that workshop.. I'm so happy that I got lots new knowledges.. Plus I'm even more happy because Ustaz gave away an E-Book of his to us.. Please don't get jealous when I tell you that E-Book is not even published yet.. And yess we were the first one who gets to read it :) I mean how cool is that? Super duper cool right ! hahaah
So I promise that I write a few stories.. well I already have a few ideas in my minds.. It's just that i don't have time to do it yet.. But I do hope I can find time to do it.. I feel like all the ideas wanna jump out form my minds.. Okay that was exaggeration hahaha.. 

And ohh one more thing, this morning yes this morning Mr. Blog..

07.12.2012 Friday.. I have joined one more program which was Grooming Etiquette Workshop ! In fact I'm one of the committee.. :D what a big smile for myself ! Hah ha.. So, I never expect that I would enjoyed myself in that workshop.. I'm even amused to that speaker.. She's awesome and wow superb ! :) Her name is Shahrizad.. what a relief, I think all the participant were enjoying the show.. hahaa.. this time around too I got lots of knowledge and information :D
The food was super awesome too.. And NICE ! You don't jealous aren't you?

Ohh look at the time now.. I must go now.. its already 7.09 pm.. Must get ready to perform my solat ! So till I meet you again Mr. Blog.. Love you and please take care of yourself.. Cause I will take care of myself too.. hikhikhik.. <3 <3 <3



MirzaHashim92

Saturday, 1 December 2012

Aku dilantik sebagai ????:O

Reactions: 
Salam... Hello Mr. Bloggie.. Do you miss me??
Well I miss you so much.. Tons of story that i want to write it here..
But its always concern with the time..
I'm super busy.. hehe but still need to be here to update !
All right, for this sem 1, 2012/2013 i have been appointed as Welfare BRC Block H, Mahallah Safiyyah.. FC for Nasyeed Club.. and For Ukhti Nasyed Fm, Exco of Discipline and Safety.. haha funny isn't it?? I know nothing about martial art how am i suppose to take care others.. hehe
Seriously it's like super duper funny.. right??
okay enough for that.. let continue to next fairy tale.. ohh on 18 November 2012, I have been appointed to Assistant Head for PUB n PRO IPN.. Islamic Performance Night !
hehehe.. seriously I am suprised ! its happened so suddenly.. I bet no one know that I have been appointed as FC for NC 2012/2013.. I don't mind if people dont know about this.. Maybe its better like that right.. :)
I like to keep it in my heart as my dark secret! hahaha where's the fire?
Okay lahh I think this all for NOW.. will be back with more fairy tales..
GoodBye Mr. Bloggie :) Annyeongie <3

Monday, 1 October 2012

Rehlah Wardah Ukhti NasyidFm

Reactions: 
Salam Mr.Blog...
Heheheheeheheeh
Pertamanyeee nak ucapkan Alhamdulillah...
terima kasih Ya Allah...
Aku bersyukur kerana program pertama kami berjalan dgn lancar dan boleh dikatakan berjaya.. heheheeh
Mmg peserta tak ramai tp Insya Allah mereka yg dtg dapat byk ilmu bari dan kenalan baru...
Serious masa awal2 tuu mmg takot n cuak terasa...
ye la org yg join tuu sikit.. 7 org jewww...
Tp bila program dh bermula..
Rasa lega sbb nmpk mcm happening walaupun tak ramai..
Insya Allah aku akan ingat program ni sbb peserta yg join sgt best semuanya...
Biasa laa awal2 mmg ada malu2 sket.. tp lama2 mereka mula mengeluarkan suara..
Mereka mula mengutarakan pendapat mereka..
Mula bertanya soalan..
Secara kesuluruhan aku rasa mereka enjoy program ni.. Dan Insya Allah program kedua akan menyusul...
Nantikan kemunculannya...
Mungkin kami akan panjat bukit Broga plakk...
Hurmm mcm best je kann...
pape pun kena tunggu big boss luluskan dulu..
Heheheheh Okay lahh ni ada sikit gmbr utk tatapan dan kenangan..
Enjoy :DD

Salam Ikhlas.
Mirza H.

























Saturday, 29 September 2012

Hipokrit terasa...

Reactions: 
Mr. Blog...
Bila aku mengatakan aku kuat..
Sebenarnya aku lemah di dalam..
Hipokritnya terasa diri ini...
Arghhh mengapa aku perlu menjadi seperti ini??
Aku berlagak kuat utk apa sebenarnya??
Mengharapkan pujian??
Mengharapkan apa ??
Aku masih mencari cari alasan bodoh utk itu..
Jawapan itu ada dalam hati aku..
Ada dalam fikiran aku..
Tapi bukan mudah utk diri sendiri mengaku..
Ego aku sekeras ice berg??
Setinggi gunung Everest??
Mungkinkah itu ego aku yg sebenarnya??
Aku masih dalam perjalanan yg jauh utk membawa keluar ego itu dari dalam diri yg bersarang dgn penuh kepura-puraan...


Wasalam..
Mirza H.

Pendam

Reactions: 
Mr. Blog...
Sakit terasa bila kita pendam semua benda sorang2..
Nak luahkan aku tak pandai..
Satu2nya yg akan mendengar adalah Tuhanku Allah..
Hidup ini umpama botol kosong yg terapung di tgh2 laut..
Sendirian.. Sorang2...
Tanpa teman...
Itu adalah satu hakikat yg pahit namun harus aku terima dan telan...
Pahitnya terus melekat ke dasar hati...
Tak mampu utk aku menghakisnya..
Dalam kegelapan aku ternampak cahaya...
Hadirnya satu kenyataan bahawa aku masih mempunyai Allah sebagai kekuatan..
Keluarga yg sentiasa mendoakan aku...
Sungguh aku rindu dengan keluarga ku..
Tapi aku perlu belajar dan menggenggam sebuah ijazah...
Demi merubah nasib keluarga..
Dengan kesakitan yg ada akan aku berusaha utk berjaya..
Dan aku akan terus PENDAM... jauhh di sudut hati yg terdalam...............................

Friday, 28 September 2012

My First Event

Reactions: 
Salam Mr. Blog :)
30 sept ni kann aku ada event tau.. Rehlah Wardah Ukhti Nasyidfm.. aku jd program coordinator.. takot plak rasanya.. Setakat ni kann org yg register baru 7 org.. sedangkan kami perlukan 25 org.. beza gila kann no tuu.. takot la tak lepas target.. dh mcm2 yyg aku buat.. promote kat semua tmpt.. tp ttp tak ramai yg nk join.. skrang ni aku rasa stress dan not feeling well.. what if tak ramai yg nk join.. i really don't know what to do.. feel like wanna cry but i know I have to be strong right ! can I just cry???? who should i spill all this thing??

Friday, 21 September 2012

I wanna Know !

Reactions: 
Mr. Blog I dont know whether I like this guy or not.. I think I treat him just like my other friends.. but then one of my friend told me that she think he likes me.. what should I do? I dont want to give him a false hope.. I liked how we are right now.. Stay as a friend is much more prefer by me rather than have him as my boyfriend coz I hate being ended up as an enemy..I dont wanna think about it but I kept thinking.. well maybe deep inside my heart i do like him but Love? maybe not yet to that stage.. ohhh damn I hate myself !

Masuk UIA balik !

Reactions: 
Salam Mr. Blog :) Sy harap awk sihat je :D mesti awk rindu kita kann?? kita pun rindu awk sgt2 *gediks*
hah kita nk bgth kita dh masuk UIA balik.. Bermulanya sem baru utk sesi 2012/2013 huhuhu... Dh dua minggu masuk bru nk update kann.. Sorry la awk kita sibuk ngan mcm2 benda.. Penat tau awk.. tp sbb kita ad kwn2 dan keluarga yg sentiasa di sisi kita akan kuat.. Don't worry :) byk kita nk cite tau.. Ohh sem ni kann kita dh satu bilik ngan Pija.. So boleh la blaja same2 kann.. Maka ada yang menjaga kita kann.. hikhikhik sem ni kita tak suka hari selasa dan khamis sbb class pagi sampai ptg tau awk.. Penat ohh..

Thursday, 21 June 2012

Pertanyaan

Reactions: 
Hai Mr.Blog.. jumpe lagi kann kite hari ni.. dh 2 kali dh hari ni kite berdating.. hehehe.. awk tahu tak Mr.Blog td kann kawan sy text tanya result.. sy tak nak ckp sbb segan.. tp ble fikir balik kenapa nk segan.. so sy bgth dia yg sy failed 1 paper je, psychology.. tp btol la kan sbb sy mmg failed 1 paper je.. serious sy susah hati Mr.Blog sbb my family tak tahu lagi yg saya ad failed.. tp sy taknak la ckp.. mesti diorang kecewa.. selagi boleh tutup sy akan cuba bg family sy tak tahu pasal ni..

Aku failed...

Reactions: 
Aku failed 2 papers dlm final exam sem 2.. teruk sgt result aku ni.. camne aku nk buat.. aku just takot ptptn aku ditarik.. mne aku nk dapatkan duit nk byr yuran if kna tarik.. sumpah aku tkot tu jew.. if aku diberi peluang, ptptn aku tak kna tarik aku akan blaja btol2.. tak main2 dh.. sebenarnya aku nk kerja.. so that aku boleh tlg family aku.. nk harapkan adk aku sorang je kerja kesian la dia.. tp aku takde keberanian nk ckp kat ayah yg aku nk berhenti blaja.. biarlah aku kerja.. dpt tlg family.. tp aku jugak tahu hanya aku satu2nya anak yg masuk U.. sem 1 depan aku mmg takleh main2.. takleh malas2.. aku kena blaja btol2.. aku akan jadikan semua kegagalan ini sebagai satu permulaan utk aku berjaya mendapatkan at least 3 pointer.. itu je yg aku nak skrang ni.. semua benda bermain2 dlm kepala otak aku.. berat tanggung sorang diri tp itu lebih baik dari keluarga aku pun tanggung skali kann.. senyum didepan mereka, sembunyikan semua air mata.. takpe2.. satu hari 6t aku akan melepasi semua ini.. doakan aku ye wahai Mr.Blog.. :)

Wednesday, 13 June 2012

Sesaje jeeeewww...

Reactions: 
Salam semua.. sorry sgt2 sbb dh lama tak mengupdate blog nii.. mesti byk sarang lelabah kann kann?? hikhikhik.. bukan malas nak update sebenarnye tp sbb busy ngan study. (Ye la tuu) tp ada jugak la sket malas nak update nii.. story mmg byk utk dikongsi tetapi kerana kerajinan yg ada hanyalah sebesar kuman mmg tak la kann nk update blog nii.. heehe sy tahu sy mmg pemalas.. hehe tetibe rindu plak pada cik Beruang aka Cik Pija.. dia tak balik lgi rumah sbb ada prog kat uia.. kesian kwn sy tuu.. pagi td dpt text dri dia. rasanya dia sihat2 je.. maybe tak sabar nk blik rumah.. huhu.. ohh ye next sem yakni sem 1 2012/2013 sy akan satu bilik ngan cik Pija.. lpas ni tak leh ponteng kelas la sbb cik Pija dan sy classmate.. hampir semua kelas kami sama.. maka Insya Allah CGPA akan cantik sbb sebilik ngan class mate.. hehehe.. kite rasa sampai di sini sahaja mengarut meraban pada hari ni.. bulan ini.. #Ehh :p haahah Salam semua :)

Wednesday, 25 April 2012

Aku susah hati laaa..

Reactions: 
kenapa aku susah hati?? nk tahu ke?? hahaa.. aku susah hati sbb ayah still sakit.. tak sihat sgt.. kalau boleh kann biar aku je yang sakit.. biar aku yang tanggung semua sakit parents aku sbb aku ni jenis tak leh tahan tgk parents sakit.. mesti nak leleh je air mata nii.. maybe semua nmpk aku ketawa tp dalam hati aku sakit.. mcm2 aku fikir.. Kadang berat sgt rasanya bahu ni nk tanggung semua benda.. tp benda ni aku tak leh lari.. tanggungjawab ni aku kena pikul walau seberat zarah sekalipun.. nk cerita kat kawan2 benda ni aku bukan boleh luah camtu je.. aku pun jenis segan nak bercerita.. org yg rapat tahu la pasal family aku.. serious ble aku teringat kat ayah mesti muka rasa panas,mata rasa nk kuar air mata.. if ada yg baca post ni please jgn tunjukkan rasa simpati pada aku.. sbb benda tu buat aku rasa lemah dan aku takot aku akan menangis dgn lebih teruk,havoc.. haha gurau je la.. :)) and if korang baca post tlg doakan kesejahteraan dan kesihatan ayah aku please.. May Allah reward korang.. dan setinggi2 serta berjuta2 terima kasih aku ucapkan..

Tuesday, 24 April 2012

Mengarut jeww !

Reactions: 
Sem 2 2011/2012 dh hampir ke penghujungnye... so as usual la kerja berlambak2 yg ditangguh tuu akan dimimta oleh lecturer.. and as usual too aku akan kelam kabut siapkan kerja2 tu.. mmg padan la ngan muka aku kann.. tangguh lagi.. haha pastu mula la buat muka penat (mmg penat pun sebenarnya) haha rasa cam nak nangis. nk jerit la sbb rasa cam byk sgt benda nk kena buat dan hantar dlm satu masa.. kesian btol la aku ni kann... hahaah.. sekarang ni tgh sibuk ngan PISA A,B n C.. Final exam for PnP pun agak awal sbb madam dh dkt ngan due date dia.. (pregnant la katakan) hehe.. at least boleh fokus pada subject yg lain kann.. then sibuk prac drama.. 6t nk kena perform kat experimental hall.. adoii.. watak good deeds tak berat tp penting gak la.. hehe (puji watak sendiri) haha.. pastu SoQ pun nk kena siapkan assignment,RASOK tunggu present je.. BM tgh kumpul bahan.. byk kann kerja yg aku tangguh ni.. Actually SoQ tu mmg nk siapkan awal2 tp biasalah malas selalu ada.. hehe.. tp kali ni aku nekad nk siapkan SoQ.. Blog aku boleh update takkan buat assignment SoQ yg 4-5 pages tu taku tak boleh buat kann?? haha Fighting ! :))

Friday, 20 April 2012

The Reasons !!!!!!!!!!

Reactions: 
Kenapa aku rasa sangat kecewa bile tak dapat buat short sem (s/sem)??
Sebab aku nak grade awal !
Sebab aku nak cari kerja cepat2 !
Sebab aku nak tolong family aku !
Sebab aku anak sulong !
Sebab aku nak ayah aku duduk rilex je !
Sebab aku tak nak ayah aku buat kerja berat2 dah !
Sebab aku akan sedih ble dgr org tanya ble nak grade!
Sebab mereka nak aku tolong family aku !
Sebab aku nak antar mak ayah aku pergi mekah cepat2 !
Sebab aku nak happykan family aku !
Tapi ble aku tak dapat buat s/sem apa patut aku buat?
Orang lain tgk senyuman yg terukir di bibir aku..
Tapi diorang tahu ke apa yg aku tanggung?
Diorang tahu ke apa yg aku rasa..??
Berat sgt tau beban di bahu ni ble ayah masuk wad kerana TB !
Mane nk fikir adik2 makan apa?
Nak study lagi..
Sempat ke ayah tgk aku grade?
Sempat ke ayah aku tgk adk bongsu aku membesar?
Tahu tak betapa sedihnya hati ble ayah cakap depan diri kita sendiri..
Bertanya kepada kita,ayah sempat ke tak tgk adk membesar??
Rasa mcm nk menanggis depan ayah..
Tapi sebagai kakak kite kena kuat..
Mak hanya ada aku untuk bergantung harap selepas ayah !
Aku kena kuat !
Aku kena jadi kuat !
Aku kena,mesti,harus walaupun hanya berpura2..
Sakitnya perasaan nii..
Aku hanya mampu berharap aku tetap kuat..
Tak mudah mengalah !
Hanya ituu !!!

Sunday, 15 April 2012

Berita Gembira dari Allah SWT- part 2

Reactions: 
Salam buat semua and good night ! 
just now i just got a good news..
Alhamdulillah.. at last what i have been waiting for has been fulfill by Allah SWT..
Now i just wanna said Syukur.. Ahamdulillah..
He love me so much.. which make me feel i should love Him more than myself..
Seriously i really dont know what to do except to express how much i really appreciated what He has been gave to me.. :))

Friday, 13 April 2012

Manusia yang tak reti bahasa !

Reactions: 
Hey2.. Apa khabor blogku??
Rindu sungguh dgn kamu  !
Cerita hari ini adalah kerana aku sudah tak tahan lagi dgn perangai manusia sorang nii..
Dari last sem lagi aku bersabar dan bersabar..
Tapi rasanya hari ini kesabaranku sudah hilang ditiup angin lintang !
hahaha melampau btol ayat aku niii..
Bila fikir hai cam geram dan bengang pun ada..
hello bukan ngan aku sorang dia buat hal.
ngan bff aku yg lain pun dia camtu..
tp tu la manusia ni cam tak sedar2 lagi yg org tak suka ngan dia..
bila nak sedar pun aku tak tahu laa..
Aku rasa la,aku rasa tau bukan aku mintak,mohon atau doakan pun..
One fine day mesti dia makan penampar..
Sebab huii mulut dia sungguh org akan benci..
Dh la suka pukul org tetibe..
Aku tgh landing cantik je kat atas kerusi dlm kelas,hai dia boleh papp bg penampar kat bahu ku yg comel ni.. erkk comel ke??
tak kisah la comel ke tak..
yg bengang lg dia boleh buat muka  bodoh selamba tak de rasa bersalah..
Darahku mendidih tp aku sabar lagi..
Hari ini SORRY dah tak de sabor  lagi !
Aku pun tak tahu la nk buat camne lagi..
Bagi nasihat bukan nk dgr..
Dia yg malu, aku plak yg dia marah !
sungguh la aku mmg malas dh nk ambik tahu hal dia..
Mmg marah sgt ni so elok la aku pergi solat maghrib kann..
Salam duniaku ! :) <3

Thursday, 12 April 2012

Earthquake di Acheh

Reactions: 
Salam buat blogku ini.. hehehe
Smalam kann ada gempa bumi kat Acheh..
Rasanya dlm pkul 2 lebih waktu tempatan
tp sampai kat Malaysia dlm pkul 4 lebih watu tempatan..
Aku terasa kot gegaran itu walau cuma sekejap..
Takot jugak lpas tahu tu gegaran..
ye la sebelom ni mane pernah rasa benda itu..
Serious buat aku terfikir mcm mana la org dekat Acheh tu kann??
Kuasa Allah mmg tak terduga..
In fact tsunami warning has been issued tau..
but then Alhamdulillah telah ditarik balik warning itu..
Apa2 pun aku doakan semoga warga Acheh sentiasa selamat,tabah dan sabar dgn semua ujian ini..

Wednesday, 11 April 2012

It's Holiday !!!!!!!!!!

Reactions: 
Hahahaha hello everyone..
Yesss today is a holiday....
i know it's HEAVEN !
ingat senang ke nk dpt cuti??
susah sgt.. nk2 ble dh start buat degree nii..
rasa cam mimpi je if class cancel !
class cancel just satu jew tp rasa happy yg teramat melampau
hahahaha...
kesian kan org yg jarang dpt cuti ni.. hehehe
sabor jew la..
ohh cuti ni mmg malas la kann nk kuar..
duit pun kureng nii..
so buat la kerja2 yg tertangguh..
Alhamdulillah setakat ni dh siapkan PnP(phonetics and phonology)
lepas ni cam nk siapkan assignment tp mcm la kann..
tak buat kot maybe sambung baca novel M.A.I.D kot..
haahaha bapak pemalas kann ak ni... 
lantak la asalkan one day ak siapkan kerja assignment tuuuuu..
okay la..
sampai sini dulu..
esk lusa if rajin coret conteng lagi ekk..
Salam and bye2.. love <3

Tuesday, 10 April 2012

Berita Gembira dari Allah SWT

Reactions: 
Salam :) 
hari ni kan ehh bukan week ni byk la jugak berita gumbira yg ak dgr.. berita pertama,permohonan zakat ak diterima dan telah diapproved.. insya Allah aku akan belajar dgn lebih bersungguh2... Alhamdulillah.. berita kedua,seorang kakak senior from QYC telah selamat bertunang,tahniah kepada kak chuma a.k.a kak asma.. :DD Ya Allah semoga mereka berkekalan sehingga hujung nyawa.. Amin Ya Robb... berita ketiga masih baru diterima, bru je td dlm pkul 12.15 pm camtu la.. seorang kakak sekelas ak telah disahkan pregnant.. Ya Allah Alhamdulillah.. walaupun mereka yg tuan punya kegembiraan tp kerana kami semua sayang antara satu sama lain,perkara yg dikongsi bersama2 sgtlah happening.. Ak sgt excited ble dpt tahu berita gembira drpd kakak2 ku itu.. Doa dan harapan semoga mereka diberkati,dilindungi dan bahagia selama2nya... Syukur  ! Alhamdulillah..

Saturday, 7 April 2012

ShowCase Anugerah Nasyeed.Com

Reactions: 
Assalamualaikum dan selamat malam semua.. dh lama tak update blog ku ini.. maka ari ni terasa kerajinan menyapa lalu ku coretkan sebuah cerita yg masih panas lagi.. pada hari ini pada pkul 12 lebih ak,pija,fanie telah ke Wangsa Walk ! why? sbb nk tgk retis.. hehehe si bell dh pergi dulu so jumpe dia kat sana je.. si bell n si fanie nak pergi tgk movie,so diorang tgk kejap je.. tak pe la sbb sempat je tgk artis kesayangan diorang... heheeh.. td jumpe devotees,du'a,saujana,inteam,rabbani,raihan,algebra dan ramai lagi laa... best mmg best.. plus kitorang dpt pas masuk percuma ke konsert sebanyak 7 keping.. mmg byk kann.. padahal kitorang just ad 4 org je.. maka bg la 2 kpg kepada kak bulat.. tp yg hairannya sekeping tiket boleh plak ilang.. tanpa dpt dikesan.. dh cari,dh selongkar tp ttp tak jumpa.. tak pe.. tak de rezeki kot.. maka ini la sekeping dua gambor2 sepanjang show case tersebut.. enjoy ye... :)







Tuesday, 21 February 2012

rindu...

Reactions: 
rindu?? rindu siapa?? rindu pada blog je laa.. dh lama tak bukak... hehehe

Tuesday, 10 January 2012

Malas !

Reactions: 
Malas selalu ada dalam diri.. tgk la nk update blog pun malas.. tp pikir dh lama tak update gagahkan diri jugak la kan... hihi teruk jugak perangai aku ni kan? haahah ye ye aku mengakui itu.. tp kan malas ni mmg tersangat la malas.. nk baca buku untuk exam pun rasa malas. tambah2 kat bilik ni cam sunyi je sbb org dh balik umah,.. sedih2.. bila time exam tak dapat jawab mmg menyesal sbb tak baca awl2.. tp bila nak start exam lain nak start baca buku untuk subject yg baru mula la dia datang melawat.. otak kata jangan hati kata ya.. last2 otak menang.. tak belajar ! hai apa la nak jadi kan ? setiap hari pikir nak bukak buku, nak baca last2 end up ngan movie.. camne nk jawab exam dgn berjaya ? skrang ni tanpa membuang masa mari la bukak buku tutup lappy ! :)