Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, 29 June 2011

A word !

Reactions: 
wahhhh happynya rasa hari ni... sbb ap ea?? owh maybe sbb ayah nk blk kot hari ni.. hikhikhik... hurm lg 2 hari nk masuk bulan 7.. dh nk tua laaa.. tp xpe sbb jiwa sy muda ! ahahha perah santan kann... klu adk bongsu ak thu mesti dia kata PeLaSaN hehehe ... stail pelat la kann... haahah.. lawak gila...

berbalik semula kepada cerita asal.... hurmm ari ni ak, mak dan kak ngah puasa... Insya Allah sampai waktu berbuka... heehehe.. mmg la kne berpuasa sampai waktu berbuka kann... adoii ap la sy ni... dh gila ke sewel?? ahahah... hari ni birthday si epui n husna... wahhh dh tua dh... hah jgn nk buat perangai mangai lg yeee... hisy sy ni mengata org amboihhh.... sedap enak dan lazat...... haahaha..

penat je sy tunggu download maharaja lawak jozan.. rupe2nya unable ! cisss kne buat skali lg daa... xpe la asalkan bleh download.. ahhaah... lawak gila.. tp jozan xmenang.. sepah yg menang... mungkin rezeki sepah... urmmm xpe la.... adat la tu kann?? :)

Tuesday, 28 June 2011

Theme Song

Reactions: 




Muadz - Stand Up
Reactions: 
Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Entah ??!!

Reactions: 
Hari ni nak buat apa ntah... hisyy mata ni nk berkelip sendiri tp berat je rasanye... ntah sy pun xfhm la.. serabut je hari ni... bosan tp sebenarnya byk kerja nk buat tp xterbuat sbb malas... heheeh... tp kann btol ni tau mmg sy rindu ngan kwn2 sy.. ari tu mimpi berjumpa ngan kwn2 kat nilai tu.. pergghh mcm real.. bru je rasa nk happy tp tetibe teringat bkn ak kat rumah ke ? camne blh ad kat nilai plak.. tu yg pelik,heran n ajaib tu.. rupe2nya hanya mimpi n khayalan ! tinggal kenangan n bayangan.... waaarrgggggghhh nk jumpa geng ak !!!!!!!!! sedih kott.. :( TT.TT

Sunday, 26 June 2011

Alhamdulillah...

Reactions: 
wahhhh surat offer dh kluar.... Alhamdulillah... lega saya bila surat dh kluar... bila xdpt lg surat tp org laen dh dpt mula la bayangkan yg xdpt masuk gombak la,ini la,itu la.. hisy... mmg suka bebenor bayangkan camni.. eheheh..

Lepas ni mmg busy la sbb surat dh kluar so kne uruskan mcm2 benda la 6t.. ni nk pergi print segala bagai perkara yg penting... huisshhh mmg bz tahap xingat la... :)

Friday, 24 June 2011

Offer Letter..

Reactions: 
Hai bila la offer letter ni kluar.. td sy dh try masuk dlm url offer letter tp xde pape pun... xdpt masuk lg... risau la plak tkot xdpt masuk Gombak.. Ya Allah permudahkan lah urusan sy ... kwn2 xde yg inform pape lg kat sy.. camne nk thu surat dh out ke blom.... xtenang sungguh rasa hati ni.. kwn2 klu thu pape please la bgthu kat sy.. nk thu sgt2 ni... tkot gila ni.... cpatla bgthu... please please please......

Thursday, 23 June 2011

Reality and Dream.....

Reactions: 
Antara reality and dream.. of course ppl are scared to accept the fact that reality is not as sweet as dream.. but have you ever think that a reality is a test from Allah to His ppl and dream is a sweet little thing that we have in our life.. sometimes kita bermimpi something yg indah when we woke up kita terasa nk marah sbb benda tu x real tp bila dpt mimpi buruk kita terjaga dan berkata, "nasib baik cuma mimpi".. sungguh tidak bersyukur kan kita sebagai umatNYA... masya Allah sepatutnya kita bersyukur dalam apa2 keadaan pun.. so start with today bersyukurlah kepada Allah 4 everything that He gave to you.. He know what the best for His ppl... From dream we can work hard to make it happen in reality thats good but never forget to say Alhamdulillah to Him cause its Him who make it happen.. :)

Salam Sayang... Mirza <3

Wednesday, 22 June 2011

Mi Familia !!!!

Reactions: 
Salam.... Hari saya nak cerita sedikit la pasal mi familia... hehehe.. cam berlagak la plak sebut mi familia.. bleh je sebut keluarga saya atau my family.. tp nk jugak sebut mi familia... xkisah la sebut apa2 pun yang penting isi yang sama iaitu pasal family.. :)


dimulakan dengan AYAH saya, Hashim bin Che Mud. berumur 47 tahun.. owh btw esok 23/6 merupakan hari lahir ayah so esok secara rasminya ayah saya berumur 48 tahun,, hehehe.. Dia bekerja sebagai nelayan di kuantan... jarang balik umah sebab ye la tuntutan kerja.. :) tp xpe kami anak2 fhm..


ok masuk bab MAK saya plak ea... Nama diberi Azizah bt. Mamat.. umur?? tolak 4 tahun from my dad pye umur ! hah hah berapa?? cepatla.. 44 tahun... pandai.. hehehe... mak saya xkerja tp buat la jugak sesuatu ! Seperti?? buat pulut panggang.. :D


Masuk pula giliran anak2 En.Hashim dan Pn.Azizah... Anak pertama?? Klu nk thu saya la anak pertama,pemilik blog ni... ehhee.. nama penuh saya adalah hak milik saya dan rahsia.. ahahaa.. Nama Mirza Hashim... saya muda lg ok.. bru umur 91 tahun.. ehhh silap terbalik la plak.. haaha.. sekarang tengah cuti semester b4 masuk IIUM kat Gombak tu.. hehehe..


Adik kedua plak, Nama Aishah Hashim.. bru form 5.. this year she will have her spm exam.. hope everything will be ok for her.. May Allah help her in her exam.. Amin !! :) Sekolah dia xjauh from rumah.. she will take bus to go to her school.. :) adk saya ni mmg rajin sgt orgnya.. blk sekolah terus buat kerja rumah mcm basuh bj n jemur bj.. saya ble pagi mmg saya la yg buat semua kerja tp ble dia blk dia yg buat.. hehe saya kakak yang malas kannn?? hikhikhik..


Hah Adk ketiga saya special sket.. kenapa?? budak 'istimewa' ke?? hisy.. bukan la.. dia special sebab the only boy dlm kalangan kami girls ni.. hehehe lg satu dia sorang je yg lahir kat rumah.. girls semua kat hospital.. tu yg special.. fhm?? nama Sollehudin Hashim....  haahah... tp satu lelaki ni pun mak aii susahnya nk jaga melebihi anak perempuan... degilnya yg amat !!! tak thu la dia nk jd ap.. bru form 1 dh kne gantung sekolah.. korang yg baca ni pun xthu nk kata apa kann?? dia sekarang form 3... nk PMR !


Slot seterusnya... hihihi  adk keempat,semestinya perempuan la.. Ainur Hashim, tahun ni darjah 5, tahun depan nk UPSR ! tp sama la mcm abg dia tu.. malas ! bayangkan sampai sekarang xpandai membaca lg.. hisy camne nk ambik exam kann?? saya pun dh xleh fikir lg dh pasal adk yg sorang ni..


Last but not least adk bongsu.. heeheh 5 org cukup la.. Badriah Hashim namanya.. bru berumur 6 tahun.. sekarang sekolah pra.. hari2 saya la yg antar dia pergi sekolah.. tp ble antar kne tunggu dlu.. ble dia kata blk, bru sy bleh blk.. klu x duk la situ ngan dia.. time nk blk dri sekolah mesti ad kat pagar tu b4 dia keluar.. klu x menanggis la mcm hari tu.. sbb ayah terlambat dia nanggis.. manja btol kann?? sape lg yg manjakan? AKU la!!! hahaah...


Selesai sudah kisah Mi Familia.... Sape berani kacau atau buat mess ngan family saya mmg saya akan benci gila kat org tu.. jentik sikit je family saya terus naik darah dan nk mengamuk.. buruk kann perangai saya tp tu la saya... saya xbleh org buat jahat kat my family sbb saya xbuat jahat kat diorang... ;)

Tuesday, 21 June 2011

Risau... Risau... Risau..... :(

Reactions: 
Hisy.... Saya risau btol ngan keadaan mak saya tu.. Dia sakit... Semalam pergi hospital, doktor suruh masuk wad tp dia xnk.. last2 doktor give her 2 choices, after 2 days if she still unwell she has to be ward and doc akan masukkan satu botol air... or masuk jugak wad ari ni.. ble mak ke sape2 je la yang sakit sy selalu terfikir n berimaginasi if they die.. what will i do..?? Ya Allah,berikanlah kesembuhan kepada ibu ku.. Amin...

Monday, 20 June 2011

Imagine......................

Reactions: 



Pernahkah kita membayangkan saat waktu memanggil kita untuk kembali kepadaNya?? Saya selalu terfikir, terbayang macam mana la ble saya dipanggil mengadapNya.. dh cukup ke amalan saya? dh bersedia ke nk mengadap Ilahi..?? benda2 tu semua selalu bermain2 di fikiran.. kadang2 ble dgr cerita tentang hari kiamat, saya terbayang macam mana keadaan itu akan berlaku.. diri ini tahu dosa yang dilakukan terlalu banyak.. Pintu taubat sememangnya selalu terbuka untuk hambaNya tetapi bila masanya kita nk bertaubat.. Boleh dikatakan semua org menyedari tentang hari akhirat tetapi berapa ramai yang bertaubat untuk memohon ampun atas dosa yang dilakukan??  Cuba kita fikir,andai saat kita sedang melakukan sesuatu yang salah dan ketika itulah malaikat maut datang, mampukah kita memohon ampun?? Hayatilah lagu ini kerana ia membuat saya berfikir bila waktu memanggil.. daripada Opick-Bila Waktu Datang Memanggil.... :) <3

Morning and Salam... :)

Reactions: 
So,how are you guys today?? I just came back from my sis's school.. biasa la bila cuti kan,mak kata ko kne jadi driver pergi antar adk ke sekolah.. oleh kerana Miss Mirza ni dh ddk blk kat tanah jajahan mak ayah, maka kena la ikot titah perintah kuasa veto mereka... :) ....
tetiba kan rasa rindu la plak kat kwn2... ye la semua berada kat rumah.. yg tgh belajar tu blaja la elok2.. td bru je tgk fb,tetiba ternampak photo ahli peers buat prog.. mak aii meriah gila.. btol jeles gila xdpt join diorang.. tp xpe la look at the bright side i can stay at home..(gaya buat sedap aty) ahaha.. :)

Sunday, 19 June 2011

Happy Father's Day,My Dad ! :)

Reactions: 
What?? Today is father's day?? OMG OMG... Happy Father's Day,Dad ! ok i would like to wish my dad thanks you so much.. you give me love and everything.. you have been such an amazing dad to me.. you work so hard... i promise you i will study hard to get 4 flat in my study and make you proud of me.. really really proud of me.. :) Love you dad !

Hello,Salam People.... :)

Reactions: 
Salam and hello people.. ok first xnk cite panjang la ea.. cukup la ngan "WELCOME TO MY BLOG" yg xseberapa ni.. ye la nama pun baru buat.. so hopefully korang sudi la check up my blog ni ok.. thanks.. :) Love ya !! heehe..