Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, 30 September 2011

Aku bengang ! Part 2

Reactions: 
Hah ni ada satu cerita... Aku xkire ko bace ke ko xbace ke... ko terasa ke ko xterase ke... Aku dh xtahan dh ni... Aku nk luahkan jugak ! Aku xkisah if ko xdpt byar lg duit aku tu.. tp bgth la sepatah dua tiga perkataan.. cakap laa sorry ak xde duit lg time ni... ni ak call ko xangkat ak text ko xreply abis tu camne?? bila nk settle benda ni??? Aku bukan nk marah ko tp bole tak ko EXPLAIN ap sebenarnya masalh ko?? Aku pun manusia biasa ! Kesabaran aku ada limit dia ! Ko jgn nk cabar2 ak ! Aku masih ada perikemanusiaan ! Aku bukan seorang yg kejam... If ko xleh nk bayar duit tu cakap ! Pastu ko xleh byar lg duit tu fine.. byar duit kawan ak yg jugak kwn baik ko... Bukan sikit tau ko pinjam ! Nasib baik ak masih mengenangkan kita ni kawan ! Hai sungguh ak bengang ni !!!!!!!!!!!!!!!!!!! okay laaa oleh kerana cik pija dh lapaq gila baben... so ak out lu... Salam... Take care !

Aku bengang ! Part 1

Reactions: 
hai Salam semua... dh lama xupdate blog ni kann??? sbb agak sibuk la kat main campus ni... mcm2 benda kena buat...  salah satunye kena add and drop subject ! 1 hal yg aku xpaham bila aku dh cantik2 add subject sem ni.. department suruh drop plak ! Sakit gak la hati ni ... pastu mengikut titah perintah drop maka aku pun drop la... TAPI bila dh drop tuuu bole plak department suruh add balik subject tuu... If korang la kann mesti nk gila dgr arahan cam apa2 kann??? add,drop then add balik... sbb aku lambat tahu kena add balik maka aku xdpt nk masukkan subject tu dalam schedule.. Dalam erti kata lain aku kena ambik subject tu next sem la kann... Maka aku pun redha je laaaa... Hai UIA ni mmg complicated since aku masuk CFS lg rasanyaa... Masalah yg sama je... Add n Drop session... Harap2 next sem aku tak lg menghadapi masalah yg sama... Naik jemu dh aku kena menghadap benda yg sama....


To be cont.....

Sunday, 18 September 2011

Dunia Dan Aku.................

Reactions: 
The world is not just involving around you but its also involved people around you....... So to get some respect from others you have to respect others as well... Sometime we jugde ppl from the outside and not from the inside. So after that we had some misunderstood with that ppl.. I always remind myself not to judge ppl in the blink of eyes but what to do and what to say... I'm just a normal human being, sometime I misjugde ppl... I'm an observer.. I observe ppl around me but that doesnt means I always have a bad thought about others okay.. Sometime I can read ppl characters from their face or attitude... But no worries you dont need to run away from me laaa... hhehee... I was just kidding LOL.... So come back to our topic, in this world nothing is impossible (ohh yeah? really??) I dont know too... Actually I seriously dont know what to say tonight.. Seriously just wanna to rambling... bla bla bla... hehe.. Maybe or perhaps next post would be interesting to read ! Who know what's in side the future ! You know? Me nope ! haahha Okay I'm such a loser tonight ! But tomorrow I 'm gonna be someone who happy and know their ways and plans.... Yeah ! :D

Thursday, 15 September 2011

Aku Dan Tangga.... Part 2

Reactions: 
Salam warga dunia.... Hah masihkah kalian ingat dgn cerita Aku dan Tangga part 1???
Hari ni sy akan sambung cerita tersebut... Maybe boring atau lagi gempak, itu xthu la kann... Up to korang la how to judge... But one thing for sure please read the story first okay... hehehe.. love you friends...
Sebenarnya tak ingat sangat cerita apa nk cerita kat korang... Jap2.. nk try recall.... almaklum la agak nyanyuk la sket... hehehe.. (mengaku la plak kann)
Again la wehh ni story pasal tangga.obviously about the stairs...
kali ni nk cerita pasal tangga for bed... bilik aku ni xde tangga untuk naik ke atas katil taw..
katil plak mcm pelik... level 2 tilam,level 1 study table... mcm double deck tuu... hah kann...
Sekali naik blilk masuk compartment tgk katil ..... waghhhhh xde tangga !!!!!!!!!! camne nk naik katil derrrr....
Sunnguh ak tak duga ini yg bakal terjadi !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ni yg nk balik rumah ni kann (eleh konon homesick)
haahhaa... dh mula2 mai tu xkenal room mate... semua budak baru... tp bila dh kenal baik la diorang ni..Alhamdulillah..  Apa ceritA kita tadi??? Ohh pasal tangga katil ???
okay3.. sorry3 menyimpang... heheeh sekali sekala... wawawawa....
Bila xde tangga so of course kena bwk turun tilam ke bawah... Sibuk tak sibuk hari ni bru jejak tanah MO(Mahallah office)... buat report la apalagi.... Sister or officer kat situ ckp  try cari kat dlm bilik tu sendiri...
Balik dri MO terus la buat misi pencarian tangga katil... JUMPE derrr !!!!!!!! kat compartment A,kwn room mate aku... tp dia xde.. Dia balik rumah laaa... So rasanya aku xnk mintak la tangga tu... tidur kat bawah pun xpe kot.. Aku cam tak kisah je sbb ada tilam.... So nk kata sometime tangga tu penting sgt untuk daily life kita... sometime mcm xpenting sgt je... (bg aku laa).... Rasanya ni je kot post kali ni... hehehe..
Thanks for read ! SaLAM ! Take care semua... sampai berjumpa lg di laen post okay...

Salam sayang from Mirza Hashim....

Tuesday, 13 September 2011

Aku Dan Tangga..... Part 1

Reactions: 
Salam semua...
Apa khabar??
Hope korang sihat2 je la...
Apa?? Kenapa dh lama xpost or update blog???
TAWE la punye pasal... hehee
TAWE tu ap??
TAWE tu Ta'aruf Week laa...
Budak UIAM Gombak la skrang ni status sy.....
Penat tak penat la TAWE tu...
Mcm nk tukar U pun ada taw...
1st day kat sini pun dh mcm2 benda jadi...
Cari tangga nk naik ke bilik pun susah bebeno taw...
Mmg sgt complicated dan Unique Uia ni wehh...
Kenapa title ari ni Aku dan Tangga??
Sbb cuba korang pikir dalam satu hari kann
Pernah tak dalam satu hari je la kan korang tak jumpe tangga??
mesti korang jumpe kann??
Mcm tu la jugak sy kat UIA Gombak...
Sampaikan ada satu tmpt tu kitorang panggil Tangga Batu Caves sudaaa...
ahaha kelakar kann??
Nk cari class lg la cam haram je kena naik tangga...
adoiii... okay la rasanya cam setakat ni je la part 1 aku dan tangga..

To be Continued............. wait okay...

peace yo... Salam ppl... 
Love you all...





Sunday, 4 September 2011

Alhamdulillah... Terima Kasih Ya Allah....

Reactions: 
Alhamdulillah rezeki tahun ini masih ada untuk ku... Aku bersyukur kepada Mu,Ya Allah... Sesungguhnya Kau begitu menyayangi umat Mu... Semoga aku akan terus berusaha untuk menjadi umat Mu yg baik... Terima kasih juga kepada jiran2 dan sedara mare yg memberi sedikit sumbangan sempena pemergian ak ke gombak.. Insya Allah selagi ak xnyanyuk akan ku ingat segala jasa2 kalian... Sayangnye la korang kat ak ni kan... Jadi Insya Allah ak akan belajar btol2,xde nk main2 lg dh... okay all the best ! :D

Saturday, 3 September 2011

Berakhirnya Penantian....................

Reactions: 
Salam semua....
Apa khabar hari ni??
hope semua sihat la ekk..
Mana la thu kot2 ad yg demam raya ke kannn???
hehehe...
Hai, berakhirnya penantian....
Hah ?? Apsal cakap camni??
Sebab esk sy akan bertolak, berangkat, berambus blah dari negariku...
Ehh negeriku... sorry tersalah taip... eeheh..*excited la konon... :P
Alahai esk dh kena pergi KL laa...
X syok btol la...
Pastu lg 2 hari pergi daftar kat gombak...
Berakhir la sebuah penantian ....
Penantian untuk ke Gombak...
Padahal xnk pergi pun sana...
Sangat cuak bila pikir nk start new life kat sana...
Tp kalau asyik takot n cuak je, bila kita nk beranikan diri...
Menghadapi semua rintangan dan cabaran pada masa hadapan kann??
Maka sy Mirza Hashim Insya Allah dgn sepenuh hati sy telah bersedia untuk 
menghadapi hidup baru dalam dunia baru apabila munculnya hari baru... 
Yeah !!!!!!! Semoga sy berjaya okay... :D
Dan tak dilupakan jugak kwn2 tersayang sy yg lain...
Semoga mereka juga bersedia untuk menempuh hidup baru... di Gombak !
Peace n Salam ppl... <3