Birthday....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, 21 July 2011

Pelakon???

Reactions: 
Assalamualaikum semua....

Apa khabar ?? Harap korang sihat je la ye... :D
Hah ari tu last episod Marimar and Juvana tgk x??
Gempak kan ending dia(padahal dh mmg bole diagak dh)
ok la mesti korang pelik tgk title hari ni kann???
Mesti Si Mirza ni dh ting tong ni...
Isyyhhh xbaik tau...
Ye la ye la  tahu gurau je....
Ok saya nk tanye la ea, korang rasa pelakon utama ke pelakon pembantu yg lagi penting??
Adoii apa la Mirza ni tanya soalan luar spm ni kann?? hikhikhik...
Jawab je la....
Pelakon Utama !!!
Pelakon Pembantu!!!
Tapi bagi Mirza pelakon pembantu lg penting, sbb ap??
Hah ni yg nk cite ni....

Sebab nye pelakon pembantu la yg mencorakkan dan mencantikkan lg sesebuah cerita tu...
Cuba korang bayangkan xde pelakon pembantu korang rasa watak utama berkembang ke??
Watak pembantu la yg bg pilihan dkat watak utama untuk membuat keputusan...
Sama la mcm kita kat dunia ni... Dalam cerita kita of course la kita watak utama...
Tapi dalam cerita org laen??? Yup kita adalah watak sampingan...
Takde kita, sunyi la watak utama, tak menyerlah la cerita tuu...
Jadi sebenarnya Mirza nk cakap pilih la kawan yg btul2 baik tuk jadikan kita watak utama yg baikjuga....
Kalau la korang pilih watak sampingan yg kurang baik, maka korang watak utama pun jadi kurang baik laa...
Jadi cerita korang plak mungkin jd
worse....


So korang dh fhm ke blom ap yg Mirza cakapkan ni??
Akhir kata berusahalah untuk membuat cerita kita sedapnya macam buah apple....
hikhikihkhik....
Dan jgn lupa, solat, doa dan sentiasa la beribadat kepada yg diatas, Allah SWT....
supaya kita diberi panduan dan jalan yg mudah semasa memilih kawan2...
Assalamualiakum...
Sampai bertemu lagi di laen post....
Jaga diri....